Átalakult csapatok rangadója Debrecenben

2017. február. 17., 17:06   |    

Átalakult csapatok rangadója Debrecenben

Szombaton az első tavaszi fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga 2016–2017-es idénye. A Vasas-Haladás mérkőzést a Szusza Ferenc Stadion gyepének alkalmatlansága miatt elhalasztották, ezért csak öt meccset rendeznek a fordulóban. A sportcsatorna hivatalos weblapja, az m4sport.hu mind az öt hétvégi mérkőzésről élő közvetítést ad. A Kossuth Rádió szombaton 16.30-tól körkapcsolásos közvetítést sugároz a délutáni mérkőzések második félidejéről.

VIDEOTON FC–ÚJPEST FC
(Felcsút, Pancho Aréna, 15.30 - TV: M4 Sport)

A fehérváriaktól Feczesin Róbert, Simon Ádám és Filipe Oliveira is távozott télen, miközben mindössze egy játékos, a horvát válogatott Mirko Marić érkezett. A 21 éves támadó az utóbbi évek első játékosa, aki a horvát válogatott aktuális tagjaként a magyar élvonalba igazolt. Az Újpest nem erősített, mivel a FIFA korábban kizárta a 2017-es téli átigazolási időszakból. A listavezető fehérvári együttes, miután ősszel kiesett a Magyar Kupából, csak barátságos mérkőzésekkel készült az idényre, míg az Újpest magabiztos győzelmet aratott a múlt héten, a zalaegerszegi kupamérkőzésén. Henning Berg együttese július 31. óta, egy döntetlentől eltekintve, minden hazai bajnoki mérkőzését megnyerte. Az Újpest szeptember 10. óta, a legutóbbi öt idegenbeli bajnokiján veretlen maradt, igaz, csak Gyirmóton nyert, négyszer is döntetlent játszott. Nebojsa Vignjevics csapata szeptember 17. óta veretlen az OTP Bank Ligában, akkor éppen a Viditől kapott ki 4-3-ra a Fáy utcában.

GYIRMÓT FC GYŐR–PAKSI FC
(Gyirmót, 15.30)

A hazaiak az utolsó, a paksiak a nyolcadik helyről vágnak neki a folytatásnak. Urbányi István alakulata alaposan kicserélődött a télen, kilencen is távoztak, ugyanennyien érkeztek. Az új fiúk között van korábbi válogatott (Simon Ádám) és válogatott kerettag (Tamás Krisztián) is. Az újonc ősszel mindössze három hazai mérkőzésén szerzett (összesen hét) pontot, s csupán négy gólt szerzett e találkozókon. A legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzését elveszítette. A Paks ellenben, noha sokáig kieső helyen állt, jól zárta a 2016-os évet, az utolsó hat fordulóban tizenegy pontot szerzett. A zöld-fehérek elengedték Kemenes Szabolcsot, leigazolták ellenben a Merkantil Bank Liga leggólerősebb játékosát, Daru Bencét Zalaegerszegről, valamint Hajdu Ádámot a Bp. Honvédból.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY–DIÓSGYŐR FC
(Mezőkövesd, 15.30)

A hazai csapat az ötödik, a vendég a kilencedik helyen áll a bajnokságban, hat pont különbséggel. Matyóföld csapata a legjobb élvonalbeli félszezonját tudhatja maga mögött, a Diósgyőr remekül kezdte és jól fejezte be az idényt, de a kettő között csalódást okozott. Mezőkövesdről távozott Pintér Attila vezetőedző, a helyét Tomiszlav Szivics vette át, aki Diósgyőrből való távozása óta először meccsel majd élvonalbeli bajnokin a DVTK ellen. Az érkezők közül a legnagyobb név a korábbi válogatott Balogh Béláé. Egy hete, a Magyar Kupában a kövesdiek 0-0-ra végeztek a Gyirmóttal. A Diősgyőr elengedte Bognár Istvánt, Nikházi Márkot, Németh Milánt és a visszavonuló Lázár Pált, kölcsönadta Bacsa Patrikot és Oláh Bálintot. Ugyanakkor erősített is, Busai Attila, Nagy Tibor, valamint a felvidéki Szarka Ákos és az erdélyi Fülöp István is érkezett. Horváth Ferenc együttese kedden lépett pályára a Magyar Kupában, 1-0-ra verte Albertirsán a Ceglédet, Nagy kivételével minden új szerzemény játszott. A Diósgyőr kicsit hazamegy Mezőkövesdre, az ősszel a Paksot és a Gyirmótot is ott győzte le pályaválasztóként.

MTK BUDAPEST–BUDAPEST HONVÉD
(Hidegkuti Nándor Stadion, 15.30)

Az MTK a tizenegyedik helyen, utolsó előttiként, a Honvéd másodikként telelt. A kék-fehérek lemondtak néhány kevésbé meghatározó emberükről, ellenben visszavitték Nikházi Márkot, s leigazolták a Magyarországra visszatért Leandro Martínezt. Erősítettek egy ukrán játékossal, Jurij Kolomojeccel is. Október óta nyeretlenek a bajnokságban, a legutóbbi öt mérkőzésükből négyen döntetlent játszottak. Kispesten nagy változások voltak, bár Laczkó Zsolt, Somogyi Csaba és Villám Balázs is érkezett, távozott két kulcsember, Botka Endre és Prosser Dániel. Marco Rossi együttese a kupafordulóban 2-1-re kikapott a címvédő Ferencvárostól a Groupama Arénában.

DEBRECENI VSC–FERENCVÁROSI TC
(Debrecen, 18.00, TV: M4 Sport)

A Loki az utóbbi évtizedéhez méltatlan őszt produkált, különösen hazai pályán gyengélkedett. Kilenc mérkőzéséből csupán kettőt nyert meg. Leonel Pontessel eddig nagyon nem megy a csapatnak. A tél nagy változásokat hozott, Osváth Attilát kölcsönvette a klub a Vasastól, ugyancsak kölcsönbe érkezett Szuk Hjun Dzsun, az FC Porto korábbi játékosa, míg a DVSC megvásárolta Frank Feltscher Martínezt, Haris Handžićot, Ivan Kelavát és Justin Mengolót. A távozók között van a korábbi csapatkapitány, Szakály Péter is. A Ferencváros, amely a Bp. Honvéd 2-1-es legyőzésével kezdte 2017-es tétmérkőzései sorát a Magyar Kupában, talán az OTP Bank Liga minden más csapatánál nagyobb változásokon esett át. Távozott Ramírez, Pintér Ádám, Busai Attila és Nagy Dominik, ellenben érkezett Botka Endre, Bognár István, Kleinheisler László és három külföldi, Julian Koch, Janek Sternberg és Amadou Moutari.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS