Merkantil Bank Liga: Sopronba látogat a listavezető

2017. február. 25., 13:04   |    

Merkantil Bank Liga: Sopronba látogat a listavezető

Két kivétellel vasárnap játsszák a 22. forduló mérkőzéseit a Merkantil Bank Ligában. A Dorog – hétközi kupakötelezettsége miatt – már szombaton pályára lép a Vác ellen. A Kisvárda master Good–Szolnoki MÁV találkozót, a hazaiak kérésére, pályájuk használhatatlansága miatt elhalasztották.

VÁC FC–DOROGI FC
(Szombat, Dunaújváros, 14.00)

A Vác Nyíregyházán győzelemmel kezdte 2017-es bajnoki szereplését, a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet nem nyert meg, csupán négy pont választja el a második, még feljutó helytől. A pályaválasztóként Dunaújvárosban szereplő gárda augusztus 6. óta „otthon” csak a Soprontól kapott ki, a legutóbbi négy meccsén tíz pontot szerzett. A Magyar Kupában a Vasas ellen készülő Dorog a múlt héten, fordulatos mérkőzésen, 3-2-re megverte a Csákvárt, megszakítva hosszú nyeretlenségi sorozatát. Idegenben eddig csupán egyszer nyert, de az őszt záró cigándi veresége előtt sorozatban játszotta a döntetleneket.

SZEOL SC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Szeged, 14.00)

A Merkantil Bank Liga – a pontszámok alapján – leggyengébb csapata kiválóan kezdte a tavaszt, a Cegléd ellen megszerezte első idegenbeli győzelmét. Hazai pályán a legutóbbi hét bajnokiján csupán egy pontot szerzett, a hétvégén igazolhatja azonban, hogy valóban más év a 2017-es, mint az előző volt. A balmazújvárosiak a Békéscsaba elleni mérkőzése elmaradt egy hete, így a gárda most mutatkozik majd be a tavaszi szezonban. Meglehetősen rapszódikusan, de különösen az ősz második felében jól szerepelt idegenben, a Vác elleni találkozó óta, immár hét mérkőzésen, veretlen. (Négy győzelem, három döntetlen.)

CIGÁND SE–CEGLÉDI VSE
(Cigánd, 14.00)

A Cigánd döntetlennel, a Cegléd vereséggel kezdte a tavaszt, a két csapat közöt egyetlen hely, de öt pont a különbség a tabellán, a mostani pályaválasztó javára. A cigándiak csak az utolsó három őszi hazai meccsüket játszották valóban hazai pályán, az első kettőt elveszítették, majd megverték a Dorogot. A tavaszi nyitányon értékes döntetlent harcoltak ki Gyulán, a Szeged 2011 ellen. A vasutasok meglepő hazai vereséggel kezdtek a SZEOL ellen, otthon ugyanúgy 1-0-ra kaptak ki a Merkantil Bank Liga sereghajtójától, mint előtte néhány nappal az élvonalbeli Diósgyőrtől. Vendégként tavaly április óta, egy soproni döntetlen kivételével, minden bajnoki mérkőzésüket elveszítették.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BFC SIÓFOK
(Mosonmagyaróvár, 14.00)

A hazaiak már a harmadik helyen állnak a tabellán (a vesztett pontokat tekintve ötödikek, de mivel a Balmazújvárosnak és a Békéscsabának egymás elleni elmaradt mérkőzése van, csak az egyik előzheti meg, de egy feltétlenül megelőzi), a tavaszt is győzelemmel kezdték. Hazai pályán szeptember 18. óta ötből négyszer nyertek, egyetlen döntetlen rontja a makulátlan mérleget. A Siófok a gyenge őszi zárás után hazai pályán döntetlennel kezdett a Zalaegerszeg ellen. A Balaton-parti gárda a legutóbbi két, decemberi idegenbeli mérkőzését szerzett gól nélkül elveszítette.

ZALAEGERSZEGI TE FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Zalaegerszeg, 15.30)

Hajdanán az élvonalban is többször találkozott egymással a két cspaat, most egyik sincsen igazán jó passzban. A Véber György által irányított nyírségiek otthon vereséggel kezdték a tavaszt. A Siófokon döntetlennel nyitó ZTE csak a kilencedik, a Nyíregyháza a tizenegyedik a tabellán, két pont választja el őket egymástól. A Zete hazai pályán jó kezdés után a legutóbbi öt bajnokijából csak egyet nyert meg, a Szpari, ugyancsak jó kezdés után, vendégként a legutóbbi hatból ugyancsak egyen nyert. (Igaz, akkor nagyon: Cigándon 7-0-ra!) A Nyíregyháza a legutóbbi kt idegenbeli bajnoki találkozóján nem kapott gólt.

SWIETELSKY-SOPRONI VSE–SOROKSÁR FC
(Sopron, 16.00)

A múlt héten listavezetővé előlépett soroksáriak a legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzésükből hetet megnyertek, viszont éppen a legutóbbi idegenbelit veszítették el Felcsúton. Mindazonáltal kiváló a mérlegük vendégként, a felcsúti rangadó előtt nyolc meccsen is veretlenek maradtak. A soproni vasutasok kikaptak Tatabányán a Budaörstől a tavaszi nyitányon. Pedig idegenben eddig több pontot szereztek, mint otthon! Sopronban eddig leginkább a döntetleneket szállították, tízből hétszer „ikszeltek”, két győzelem és csupán egy vereség mellett.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE FC–BUDAÖRS FC
(Békéscsaba, 16.00)

A lila-fehérek, miután elmaradt a balmazújvárosi mérkőzésük, most kezdik a bajnoki tavaszt. Ősszel, pályaválasztóként, a rossz rajt után csupán kétszer, a Mosonmagyaróvár és a Szeged 2011 ellen botlottak meg, a két találkozón öt pontot veszítve. A Budaörs megverte pályaválasztóként a Sopront, így a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerzett. Idegenben eddig két bravúrra volt képes, Zalaegerszegen és Kisvárdán győzött.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Csákvár, 16.00)

A hazaiak vezettek ugyan Dorogon, mégis kikaptak első tavaszi bajnoki mérkőzésükön. Nyertek ellenben előtte a Magyar Kupában a Sopron ellen. Pályaválasztóként a bajnokságban még veretlenek (!) tíz meccsből négyszer nyertek, hat döntetlen mellett. A gyulaiak meglepő döntetlennel kezdték a Cigánd ellen otthon a tavaszt. Idegenben szeptember közepe óta kifejezetten jók, csak Kisvárdán kaptak ki, a békéscsabai döntetlen meg szinte ugyancsak győzelemmel ér fel.

PUSKÁS AKADÉMIA–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Felcsút, 16.00)

Az akadémisták meglepő vereséggel kezdték a tavaszi idényt Szolnokon, s emiatt elveszítették első helyüket. Hazai pályán nagy favoritok, ősszel a tíz mérkőzésükből nyolcat megnyertek, s csupán kettőn játszottak döntetlent. A Csákvár mellett egyedüliként veretlenek a saját pályájukon. Csak a Zalaegerszeg és a Dorog vitt el egy pontot a Pancho Arénából. A Kozármisleny 1-0-ra kikapott, de nem játszott rosszul az első tavaszi fordulóban Mosonmagyaróváron. Vendégként a legutóbbi négy bajnokiját azonban elveszítette.

KISVÁRDA MASTER GOOD–SZOLNOKI MÁV
A kisvárdai pálya használhatatlansága miatt március 24-re halasztva.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS