Magyar Kupa: nagy sorozatot szakíthat meg a Honvéd

2017. február. 28., 10:14   |    

Magyar Kupa: nagy sorozatot szakíthat meg a Honvéd

Kedden egy, szerdán hét mérkőzést rendeznek a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágói közül. A forduló slágermérkőzésén, a Honvéd-Ferencváros találkozón nagy csata várható, a kispestiek megpróbálják megszakítani a rivális 15 párharca tartó sikerszériáját.

A Szusza Ferenc Stadion forgalmas meccshelyszín lesz a héten, kedden és szerdán is rendeznek itt kupamérkőzést. Kedden a Vasas kényelmes helyzetben fogadja a Dorogot Újpesten, miután az idegenbeli mérkőzésen 2-1-re nyerni tudott, így már egy döntetlen is továbbjutást érne a másodosztályú rivális ellen. Szerdán az Újpest játszik ugyanitt, az ellenfél a ZTE lesz. Az újpestiek Zalaegerszegen 4-1-re nyerni tudtak, ezért a vendégeken alighanem csak a csoda segíthetne a visszavágón.

Az OTP Bank Liga két újonca más utat járt be az elmúlt hónapokban. Míg a gyirmótiak az utolsó helyen állnak a bajnoki tabellán, a Mezőkövesdet nem fenyegeti kiesés, az ötödik helyen várja a 22. fordulót. Más kérdés, hogy a múlt hétvégén a Gyirmót mutatott jobb formát, döntetlennel távozott a harmadik Vasas otthonából, míg a Mezőkövesd sokkoló, 5-0-ás vereséget szenvedett Pakson. A gyirmótiak a párharc első összecsapásán 0-0-ás döntetlent értek el Mezőkövesden, vagyis teljesen nyílt a továbbjutás kérdése a visszavágó előtt.

A kövesdiek idegenben lépnek ugyan pályára, de Mezőkövesd nem marad ki a szerdai kupaprogramból, a DVTK fogadja itt a Ceglédet. A diósgyőriek 1-0-ra nyertek az albertirsai első összecsapáson, de azóta kétszer is kikaptak a bajnokságban, ráadásul mindkétszer három gólt kapva, így ismét erősödött a kiesési fenyegetettség Horváth Ferenc csapatánál az OTP Bank Ligában, ami aligha tesz jót a kupaformának.

zte_ufc01|Az újpesti Enis Bardhi szerezte az előző játéknap leglátványosabb találatát

A szerdai játéknap legizgalmasabb meccsének a Honvéd és a Ferencváros kispesti összecsapása ígérkezik. A Honvéd szombat óta az OTP Bank Liga listavezetője, október 15. óta minden hazai tétmeccsét megnyerte, sorozatban a nyolcadik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen. Az is igaz viszont, hogy a bajnokság elején a Ferencváros mindhárom pontot elvitte Kispestről (0-1). Az előző két kupakiírást megnyerő Fradi immár zsinórban 15 Magyar Kupa-párharcot nyert meg, a Honvéd elleni lenne megszakítás nélkül a 16. továbbjutása. Hasonló sorozatra utoljára 1993 és 1997 között volt példa a kupában, a Ferencváros akkor 20 egymást követő párharcot nyerte meg. (Szurkolói és jegyinformációk a mérkőzésre kilátogatóknak).

Ami az alacsonyabb osztályú csapatok párharcait illeti: az NB II-es szolnokiak kétgólos előnyben fogadják az NB III-as Szentlőrincet, míg a két NB III-as együttes párharcában az Érd 2-1-re vezet a hazai meccse után a szomszédos Budafok ellen. A másodosztályú csapatok derbijén a Csákvár ugyancsak egygólos előnyt szerzett (2-1) hazai pályán, most a Sopron otthonában folytatódik a párharc.

A kupaforduló programja (zárójelben az előző mérkőzés eredménye):

Kedd:

14.30 VASAS FC - DOROGI FC (2-1)

Szerda:

14.30 SZOLNOKI MÁV FC - SZENTLŐRINC SE (2-0)
14.30 BUDAFOKI MTE - ÉRDI VSE (1-2)
14.30 GYIRMÓT FC GYŐR - MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC (0-0)
18.00 DVTK - CEGLÉDI VSE (1-0)
18.00 ÚJPEST FC - ZTE FC (4-1)
18.00 SWIETELSKY-SOPRONI VSE - AQVITAL FC CSÁKVÁR (1-2)
20.30 BUDAPEST HONVÉD - FERENCVÁROSI TC (1-2)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS