U17: Szoboszlai-duplával legyőztük az oroszokat

2017. március. 23., 17:32   |    

U17: Szoboszlai-duplával legyőztük az oroszokat

U17-es válogatottunk sokáig egygólos hátrányban futballozott, de a hajrában maga javára fordította az oroszok elleni mérkőzést a hazai rendezésű elitkörben, a Hidegkuti Nándor Stadionban.

A magyar U17-es válogatott egy hajrágóllal 1-0-ás vereséget szenvedett az izraeliektől a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkör első fordulójában, a második játéknapon a norvégokkal (0-2-ről felállva) 2-2-es döntetlent játszó orosz csapat volt az ellenfele az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az oroszok lendületesen kezdték a meccset, az első percekben igyekeztek magukhoz ragadni az irányítást, és három perc játék után máris kialakítottak egy nagy lehetőséget, de Ásványi Balázs remekül futott ki a kapujából, és a 16-oson kívül szerelte a vendégek támadóját.

A 15. percben már Ásványi sem segíthetett, egy jobb oldali szöglet után elsuhant a labda a magyar védők lábai mellett, az érkező Prutsev pedig 10 méterről a bal alsó sarokba helyezett (1-0). A folytatásban feljött a magyar válogatott, de hiába járattuk a mezőnyben jól a labdát, a támadóharmadban nem tudtuk átjátszani az oroszokat, igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. Az oroszok gyors támadóikkal okoztak nehéz pillanatokat a védőinknek, és pontrúgásaik is veszélyesek voltak.

A félidő hajrájában Csoboth Kevin éles szögből leadott lövését kellett védenie az orosz kapusnak, de ennél többet nem tudtunk elérni az első 40 perc végéig, az ellenfél viszont még elhibázott egy ziccert a szünet előtt.

B02X1371|

A fordulás után aktívabb lett támadásban a magyar válogatott, és az idő előrehaladtával mezőnyben egyre inkább fölénybe került. A csereként beállt Szerető Krisztofer két pontrúgása után centik kellettek volna a gólszerzéshez, de ekkor még elpártolt mellőlünk a szerencse. Nem adtuk fel, és a hatalmas küzdeni tudás eredményre vezetett, Szoboszlai Dominik a 74. percben egy 17 méteres szabadrúgásból kiegyenlített (1-1), majd a hosszabbításban, a 84. percben egy újabb szabadrúgásból, 19 méterről a jobb felső sarokba tekert (1-2). A gól után már nem maradt idejük az oroszoknak a válaszra, a magyar válogatott nyert, és megőrizte esélyét az Eb-részvétel kiharcolására.

A csoport másik mérkőzésén a norvégok 3-0-ra legyőzték az izraeli válogatottat.

- Ez az igazi arca a csapatnak, amit a második félidőben mutatott - mondta Szélesi Zoltán a lefújás után. - Köszönet jár a stáb minden tagjának, mindenkinek nagy szerepe volt abban, hogy így alakulhatott a mérkőzés vége. Óriási munkát végeztek a játékosok, hatalmas futómennyiséggel, sok párharccal, mindenkinek jár a dicséret.

Oroszország-Magyarország 1-2 (1-0)
Magyarország: Ásványi Balázs - Kovács Krisztián (Major Gergő, 70.), Mocsi Attila, Bolla Gergő, Majnovics Martin - Csonka András, Szoboszlai Dominik - Schön Szabolcs, Bencze Márk (Tímári Norman, 41.), Csoboth Kevin (Szerető Krisztofer, 53.) - Szendrei Norbert


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS