Fehér Miklósra emlékeztünk Lisszabonban

2017. március. 24., 22:45   |    

Fehér Miklósra emlékeztünk Lisszabonban

Az MLSZ vezetősége a magyar válogatottal közösen koszorúzta meg Fehér Miklós emlékszobrát a Benfica stadionjában, a vb-selejtező helyszínén. A Benfica képviseletében az egykori portugál válogatott klublegenda, Nuno Gomes és a klub alelnöke, Domingos de Almeida Lima vett részt.

Az Estádio da Luz 18-as kapujánál áll Guttmann Béla és Fehér Miklós szobra. A Benfica történelmének két meghatározó, magyar alakja előtt ezzel is tiszteleg a patinás klub.

A klubbal két BEK-et nyerő magyar edzőre és a klub tragikus sorsú magyar csatárára közösen emlékezett a Benfica, az MLSZ és a magyar válogatott.

A megemlékezésen az MLSZ-t Csányi Sándor elnök, Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár képviselte nemzeti csapatunkkal közösen, míg a Benficát Domingos de Almeida Lima alelnök, és Nuno Gomes Eb-bronzérmes játékos – Fehér Miklós egykori csapattársa.

A magyar válogatott egy-egy koszorút helyezett el a magyar sikeredző, és a 25-szörös válogatott szobrainál, de Fehér Miklós szobrán egy 9-es számú válogatott mez is helyet kapott, amelyet Dzsudzsák Balázs csapatkapitány terített a szoborra.

Gera Zoltán, aki még játszott együtt Fehérrel a nemzeti együttesben még ma is nehezen beszél 13 évvel ezelőtti tragédiáról.

– Nagyon nehéz erről beszélnem még ma is. Nagyon szomorú, hogy megtörtént ez a tragédia, ugyanakkor nagyon jó érzés tapasztalni, hogy itt Portugáliában is mennyire szerették és tisztelték Mikit.

Nuno Gomes azt hangsúlyozta, hogy egy igaz barátot veszített el a tragédiában.

Nekünk Miki elsősorban a barátunk volt, és csak aztán a csapattársunk. Még ma is borzasztó visszaemlékezni arra a napra, így inkább a jó dolgokra emlékszem én is vele kapcsolatban. Nagyszerű játékos volt és kitűnő barát – emlékezett vissza Fehér Miklósra a portugál csatár.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS