U19: Hatalmasat küzdve két góllal legyőztük az osztrákokat

2017. március. 24., 13:02   |    

U19: Hatalmasat küzdve két góllal legyőztük az osztrákokat

U19-es férfi válogatottunk 40 percet emberhátrányban futballozva 3-1-re legyőzte az osztrákokat a csehországi Eb-selejtező elitkör második játéknapján, így megőrizte esélyét az Eb-részvétel kiharcolására.

U19-es válogatottunk nehéz feladat előtt állt a csehországi Eb-selejtező elitkör második fordulója előtt. A csehektől elszenvedett 2-1-es vereség után kizárólag egy győzelem tarthatta életben továbbjutási reményeinket, az ellenfelünk, míg az osztrák válogatott a skótok 3-0-ás legyőzése után készült a találkozóra.

A mérkőzés első tíz percében beszorítottuk a kapujuk elé az ellenfelet, egyértelműen dominálni tudtunk, de amikor az osztrákok kicsit kijöttek a szorításból, meg is szerezték a vezetést: egy szögletük után Sahanek fejelt a magyar kapuba (1-0). Kellett néhány perc, mire rendeztük a sorokat, de a félidő hajrája ismét a miénk volt. A 36. percben egy bal oldali szabadrúgást követően Bíró Ákos beadásából Tömösvári Bálint fejelt a hálóba (1-1), majd a 44. percben egy bal oldali beadás után hibázott egy osztrák védő, Bíró Ákos pedig élt a kínálkozó lehetőséggel, és estében a kapuba lőtt (1-2).

DSC_0133|

A második félidő rosszul kezdődött, Szalai Andrást kiállította a játékvezető, így majdnem egy teljes játékrészt emberhátrányban kellett játszanunk. Az osztrákok átvették ugyan az irányítást, de nem tudtak döntő fölénybe kerülni, rengeteget dolgoztak a magyar játékosok a pályán. Sőt, kontrákból helyzeteink is voltak, a legnagyobb Csernik Kornél előtt adódott, de a befejezés nem sikerült. A magyar kapu előtt is adódtak izgalmak, a 75. percben Demjén Patrik hatalmas bravúrt mutatott be, majd Hinora Kristóf mentett nagyot a kapunk előterében.

Az utolsó percekben sem álltunk be a kapunk elé, megpróbáltuk kihasználni, hogy az osztrákok mindent egy lapra feltéve támadnak, és a 93. percben egy labdaszerzést követő kontra végén megszereztük a harmadik gólunkat is: Szabó Levente kapott labdát a felezővonalnál, végigvezette az osztrák térfélen, kis szerencsével megtartotta, végül pedig az üres kapuba helyezett, beállítva az 1-3-as végeredményt.

- Működött a tervünk, az első percekben két helyzetet is kialakítottunk, a kapott gól után is folytattuk azt a játékot, amit megbeszéltünk, és ennek köszönhetően még a szünet előtt fordítottunk. A második félidő egy másik mérkőzés volt, tíz emberrel játszottunk, rengeteget kellett futnunk, küzdenünk, hogy ellensúlyozzuk az emberhátrányt. Az utolsó percekre rendszert váltottunk, mert az egygólos győzelem nem lett volna elég, ha körbeverés után dől el a csoportelsőség. Kellettek nagy mentések ahhoz, hogy megőrizzük az előnyt, de végül egy kontra végén megszereztük a harmadik gólt, így versenyben maradtunk a továbbjutásért - nyilatkozta Michael Boris a találkozó után.

Ausztria-Magyarország 1-3 (1-2)
Magyarország: Demjén Patrik - Szalai András, Tóth Bence, Nagy Zsombor, Gergényi Bence (Szalai Attila, 82.)- Kleisz Márk - Tömösvári Bálint (Kamarás György, 72.), Hinora Kristóf, Szabó Bence, Bíró Ákos (Csernik Kornél, 61.) - Szabó Levente Gólszerzők: Sahanek, 16., ill. Tömösvári a 36., Bíró Á. a 44., Szabó L. a 93. percben


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS