U17: Nyert és Eb-résztvevő a válogatott!

2017. március. 26., 14:46   |    

U17: Nyert és Eb-résztvevő a válogatott!

U17-es válogatottunk Szoboszlai Dominik utolsó pillanatokban szerzett góljával 1-0-ra legyőzte Norvégiát, és csoportgyőztesként jutott ki a horvátországi Európa-bajnokságra!

Az Eb-elitkör utolsó fordulója előtt a magyar válogatott egy győzelemmel és egy vereséggel állt, a norvég együttes pedig egy győzelemmel és egy döntetlennel várta a mieink elleni találkozót. Szélesi Zoltán csapatának a győzelem Eb-részvételt ért volna, a döntetlen viszont csak a norvégoknak jelentett biztos továbbjutást.

A mérkőzés első félidejében egyik csapat sem vállalt különösebb kockázatot, a norvégok zártan, szervezetten védekeztek, és elsősorban pontrúgásaikban bíztak, a mieink támadóbb hozzáállásban futballoztak, de nehezen boldogultak a norvég védelemmel. Az első lehetőség a norvégok előtt adódott egy szöglet után, a mieink első ígéretes helyzetére a 20. percig kellett várni, ekkor Szoboszlai Dominik lövése tévesztett célt. A játékrész második felében sikerült néhány veszélyes akciót vezetni, de a támadóharmadban hiányoztak a pontos megoldások, így gólnélküli döntetlennel zárult a félidő.

szobi|

A fordulás után egy perc sem telt el, mikor kidolgoztuk az addigi legnagyobb helyzetünket, egy gyors kontra végén Tímári Norman lapos lövését védte vetődve a norvégok kapusa. Néhány perccel később Schön Szabolcs előtt adódott lövési lehetőség, a norvég kapus szögletre tenyerelte a labdát. Érezhető volt, hogy a norvégok számára tökéletes eredmény a 0-0, nem siettették a játékot, és nem adták fel a zárt védekezést. A saját térfélen elkövetett hibáinkat viszont igyekeztek kihasználni, így a 70. percben Ásványinak óriási bravúrt kellett bemutatnia, hogy meccsben maradjunk.

Az utolsó percekben minden erejüket mozgósították a játékosok a gólszerzés érdekében, de egészen a 83. percig nem sikerült feltörni a norvég védelmet. Ekkor azonban érkezett Szoboszlai Dominik, és egy jobb oldali akció végén, egy visszagurított labdát a jobbösszekötő helyéről a jobb felső sarokba tekert! Ezzel a mieink megnyerték a mérkőzést, és csoportelsőként kijutottak a horvátországi Eb-re, így magyar U17-es válogatott 11 év kihagyás után lesz részese ismét korosztályos kontinenstornának.

– Gratulálok a csapatomnak és minden stábtagnak, a magyar férfi U17-es válogatott tizenegy év után kvalifikálta magát újra az Európa-bajnokságra. Az elmúlt másfél évben fokozatosan javult a csapat teljesítménye, pedig az ellenfelek is egyre keményebbek lettek. Örülök neki, hogy az elitkörben talán a norvégok ellen mutattuk a legjobb formánkat, és sikerült legyőzni az eddig veretlen ellenfelünk. Az pedig külön öröm, hogy mindkét győzelmünket a hajrába sikerült kiharcolnunk, miután fizikálisan bedaráltuk az oroszokat és a norvégokat is. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az út végére értünk volna, sőt most kezdődik csak igazán, szeretnénk minden területen előre lépni – értékelte a sikert Szélesi Zoltán szövetségi edző.

Norvégia-Magyarország 0-1 (0-0)
Magyarország: Ásványi Balázs - Kovács Krisztián, Bolla Gergő (Opavszky Balázs, 41.), Mocsi Attila, Majnovics Martin - Szoboszlai Dominik, Csonka András - Csoboth Kevin, Schön Szabolcs, Szerető Krisztofer (Szendrei Norbert, 71.) - Tímári Norman
Gólszerző: Szoboszlai a 83. percben

A mérkőzés fotógalériája

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS