U19: Szomorú győzelem Skócia ellen

2017. március. 27., 20:59   |    

U19: Szomorú győzelem Skócia ellen

Férfi U19-es válogatottunk 2-1-re legyőzte a skótokat Zlinben, de a csehek is győzni tudtak a párhuzamosan futó csoportmeccsen Ausztria ellen, így ők nyerték a csoportot, és jutottak ki a grúziai Eb-re.

A magyar válogatott győzelmi kényszerben lépett pályára a csehországi Eb-selejtező elitkör utolsó játéknapján, a skótok viszont már biztosan nem juthattak tovább a csoportból. A mieinknek sem volt elég egy győzelem, az osztrákok sikerére is szükség volt a csehek ellen a párhuzamosan zajló mérkőzésen.

A magyar válogatott már az 1. percben kapura tartó lövéssel jelentkezett, de a folytatásban sokáig nem tudtunk mit kezdeni a skótok masszív védekezéssel. Az ellenfél nem kizárólag a védekezéssel törődött, 20 perc után Demjén Patrik kapuja előtt is kialakult egy nagy lehetőség. A 30. percben Hinora lövését még védte a skót kapus, a 35. percben viszont sikerült megtörni a gólcsendet, a skótok egy védelmi hibáját Bíró Bence használta ki, és 11 méterről a bal alsó sarokba helyezett (0-1).

Támadásban maradtunk a gól után, de az előnyt nem tudtuk megduplázni. Michael Boris még a félidő előtt sérülés miatt cserélni kényszerült, Takács Ronald helyére Bíró Ákos állt. A szünetig nem változott az állás: 1-0-ás vezetésnél ért véget a játékrész. A másik meccsen ekkor a csehek - egy 2. percben esett öngóllal - 1-0-ra vezettek, vagyis továbbjutásra álltak.

DSC_8337|

A második félidőt jobban kezdtük ugyan, de mivel a skótok támadóbb szellemben kezdtek el futballozni, Michael Boris - Vogyicska Bálint beküldésével - megerősítette a középpályánkat. A 61. percben Csernik Kornél előtt adódott nagy lehetőség, de közeli lövését szögletre ütötte a skótok kapusa. Három perccel később a skótok egy kontrája okozott némi veszélyt, majd egy hosszabb periódus következett, amikor védekezésre kényszerültünk, ellenfelünk többször is eljutott a 16-osunkig.

A 72. percben egy szögletet követően a játékvezető Kleisz Márknál szabálytalanságot látott a 16-oson belül, a megítélt tizenegyest Michael Johsnton gólra váltotta (1-1). A 79. percben Hinora Kristóf egy elkésett becsúszás után megkapta második sárgáját, így tíz emberrel fejeztük be a mérkőzést. Emberhátrányban sem mondtunk le a győztes gól megszerzéséről, mint ahogyan a skótok is mindent megtettek a győzelemért a hajrában. A 85. percben egy kontra végén Kleisz tört kapura, lerántották a 16-oson belül, a vétkes Jonhston pirosat, a magyar válogatott tizenegyest kapott, a jogos büntetőből Szabó Bence a jobb alsó sarokba lőtt (1-2). Az utolsó pillanatokban a skótok egy második játékosát is kiállította a játékvezető, de ez már nem változtatott semmin, 2-1-re megnyertük a találkozót. Az igazi öröm azonban elmaradt, mert a párhuzamos meccsen a csehek 3-0-ra legyőzték Ausztriát, így ők utazhatnak az Európa-bajnokságra.

- Ez volt életem legszomorúbb győzelme, mert hiába tettük meg, amit meg kellett tennünk, ez végül nem volt elég a továbbjutáshoz - mondta a meccs után Michael Boris szövetségi edző. - Ami a mérkőzést illeti, az első félidőben jól játszottunk, a másodikban viszont volt egy húsz-huszonöt perces periódus, amikor a skótok ránk erőltették saját játékukat, amiben viszont ők nagyon erősek. A végén, tíz emberrel visszataláltunk a saját futballunkhoz, és ezzel sikerült megnyerni a mérkőzést. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert megmutatta, hogy tud nagyon jól játszani, és nagyszerűen képviselte a magyar labdarúgást a sorozatban: hat selejtezőnkből négyet megnyertünk, sajnos ez most nem volt elég az Eb-részvételhez.

Skócia-Magyarország 1-2 (0-1)
Magyarország: Demjén Patrik - Hinora Kristóf, Tóth Bence, Szalai Attila, Gergényi Bence - Csernik Kornél (Tömösvári Bálint, 72.), Kleisz Márk, Szabó Bence, Takács Ronald (Bíró Ákos, 44.) - Bíró Bence, Szabó Levente (Vogyicska Bálint, 59.)
Gólszerző: Johnston, ill. Bíró, Szabó


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS