Utánpótlás-válogatottak mérkőzésein bíráskodtak játékvezetőink

2017. április. 03., 23:09   |    

Utánpótlás-válogatottak mérkőzésein bíráskodtak játékvezetőink

Három országban hét magyar játékvezető és asszisztens közreműködésével rendeztek válogatott találkozókat.

Az U19-es Európa-bajnoki selejtező 5. csoportjában a franciaországi Romorantin-Lanthenay városában a házigazdák 2-0-ra kikaptak Bosznia-Hercegovina legjobbjaitól. A sípot a ciprusi Dimitrios Massias fújta, az egyik asszisztens Szert Balázs volt, míg Farkas Ádám látta el a tartalék-játékvezetői teendőket. A második körben már Farkas Ádám bíráskodott, mégpedig az Izrael-Bosznia-Hercegovina (1-1) meccsen, ahol Szert Balázs mellett a francia Mehdi Rahmouni segítette a munkáját. Ugyanez a team kapta a csoportelsőségről és egyúttal a továbbjutó kilétéről döntő bolgár-bosnyák összecsapást (3-1).

Az U21-es Eb-selejtező 9. csoportjának nyitányán Luxemburg-Kazahsztán találkozót rendeztek. Karakó Ferenc a 7. percben büntetőrúgást ítélt a pályaválasztók javára, melyet Edvin Muratovic váltott gólra. Aleksandr Sokolenko a 36. percben egyenlített, míg Gevorg Nadzharyan a 61. percben már a kazahokat juttatta előnyhöz, és ez is maradt a végeredmény. Karakó Ferenc asszisztensei Albert István és Georgiou Theodoros voltak, a tartalék-játékvezető szerepét pedig Berke Balázs töltötte be.

A lengyelországi U21-es kontinensviadal fináléjára készülő szlovák és szerb válogatott barátságos meccsét Andó-Szabó Sándor dirigálta Szencen (képünkön). Két szlovák asszisztense volt Tomás Somolani és Jan Pozor személyében. A hazaiaknál játszott az a Bénes László, aki bemutatkozott a Mönchengladbachban a Bundesligában.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS