Futsal: nagy csatában döntetlen a bosnyákok ellen

2017. április. 09., 16:02   |    

Futsal: nagy csatában döntetlen a bosnyákok ellen

Futsalválogatottunk izgalmas, óriási csatát hozó mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a bosnyákokkal a két csapat bakui Eb-selejtezőjén.

A magyar futsalválogatott szombaton szoros meccset nyert meg az albánok ellen, a bosnyákok pedig szoros, 5-4-es vereséget szenvedtek a torna favoritjától, a házigazda azeriektől. Az előző napi teljesítmények alapján biztosra vehető volt, hogy egy újabb nehéz mérkőzés vár Sito Rivera együttesére, és az első félidő igazolta ezeket a várakozásokat.

Óriási volt a küzdelem a pályán, minden egyes labdáért keményen meg kellett harcolniuk a játékosoknak. Az első húsz perc nem hozott gólt, de izgalomban, feszültségben nem volt hiány, mindkét oldalon sok helyzet adódott, nálunk Tóth Gyula több nagy bravúrt is bemutatott a kapuban, de a bosnyákok kapusának, Galicnak is jó párszor kellett nagyot védenie. Ha a két kapus már nem tudott hárítani, akkor a kapufák vették át a szerepüket, ebben a mutatóban mi voltunk a jobbak, négy-öt lövésünk után is kifelé pattant a kapufáról a labda.

A szünetig nem született gól, a második játékrészt pedig mi kezdtük jobban, és a 2. percben Horváth Norbert egy szép akció végén megszerezte a vezetést (0-1). A bosnyákok rögtön rizikósabb játékra vállalkoztak, behozták a második számő kapusukat, aki támadásban egészen a mi térfelünkig húzódott föl, így emberelőnyben szövögette akcióit az ellenfél. A védekezésre azonban így kevesebb energia maradt, amit gyorsan sikerült kihasználnunk, Dróth Zoltán a 25. percben megduplázta az előnyünket (0-2). A bosnyákok továbbra is négy mezőnyjátékossal és egy kapussal támadtak, nyomás alatt tartották a kapunkat, de nagyszerűen védekeztünk, így az egész meccsen remekül védő Tóth Gyula kapuját egészen a 31. percig nem tudták bevenni. Ekkor viszont egy szerencsés góllal szépítettek, egy kapu mellé tartó lövésbe Mulahmetovic ért bele, róla pedig a hálóba pattant a labda (1-2). Óriási volt a feszültség a pályán, ezt jelzi, hogy egy vitatott esetnél Ivanovic reklamálásért piros lapot kapott, a kétperces emberelőnyt azonban nem tudtuk kihasználni.

A bosnyákok ezzel szemben öt a négy elleni játékban gólt szereztek miután kiegészültek: a 38. percben Pavlovic értékesítette a ziccerig kijátszott lehetőséget (2-2). Támadtunk a győztes gólért az utolsó pillanatokig, de a labdaszerzésekből a bosnyákok előtt is adódott helyzet. A végső dudaszóig nem született meg a meccset eldöntő gól, 2-2-vel zárult a találkozó. A csoport másik mérkőzésén Azerbajdzsán 5-0-ra legyőzte Albániát, és hat pontjával vezeti a csoportot, megelőzve a négypontos magyar, az egypontos bosnyák és a pont nélkül álló albán együttest. A mieink kedden este az azeriek ellen zárják a tornát, a győzelem automatikus Eb-részvételt érne, a döntetlen második helyet és play offot hozna, vereség esetén a második vagy a harmadik helyen zárjuk a tornát (a összes csoport legjobb harmadikja is play offot játszik az Eb-ért).

- Az első félidőben megvoltak a helyzeteink, ötször álltunk a kapussal szemben, de nem tudtunk egy gólt sem szerezni ezekből a lehetőségekből, így végig szoros volt a találkozó. A bosnyákok egyénileg képzett játékosokkal rendelkeznek, és ezt ki tudták használni az emberelőnyös támadásaiknál: gyorsan és pontosan passzoltak, nehéz volt lekövetni a mozgásaikat. Nem dőlt el semmi a pontvesztéssel, jelenleg a második helyen állunk, az a célunk, hogy az azeriek ellen is pontot, pontokat szerezzünk - mondta Sito Rivera a mérkőzést követően.

Bosznia-Hercegovina-Magyarország 2-2 (0-0)
Magyarország: Tóth Gyula - Bita László, Németh Péter, Horváth Norbert, Dávid Richárd
Cserék: Matkovics Gábor, Klacsák Bence, Trencsényi László, Rábl János, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán, Hosszú Ádám, Gál István
Gólszerzők: Mulahmetović, Pavlović, ill. Horváth, Dróth


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS