U16: megérdemelt győzelem az olaszok ellen

2017. április. 13., 13:06   |    

U16: megérdemelt győzelem az olaszok ellen

A magyar U16-os válogatott fegyelmezett játékának köszönhetően 1-0-ra legyőzte az olaszokat Telkiben, felkészülési mérkőzésen.

U16-os válogatottunk kedden 1-1-es döntetlent játszott az olasz válogatottal Telkiben, csütörtökön ismét megmérkőzött egymással a két csapat Telkiben. Belvon Attila szövetségi edző szinte teljes "sorcserét" hajtott végre a kezdőcsapatban, azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik kedden kevesebbet játszottak, vagy egyáltalán nem léptek pályára.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, az olaszok valamivel többet birtokolták a labdát, de zártan, fegyelmezetten védekeztünk, a labdaszerzésekből pedig veszélyes akciókat vezettünk, így kapura lövésekből a magyar válogatott mutatott be többet. Az olaszoknak is volt néhány veszélyes akciójuk, de védelmünk végig jól működött, amikor pedig kellett, Németh Botond hárított a kapuban.

DSC_0736|

A fordulás után eleinte az olaszok léptek fel kezdeményezőbben, de néhány perc után átvettük az irányítást, több veszélyes akciót is vezettünk, a befejezések azonban eleinte még pontatlanok voltak. A 62. percben Cipf Dominik szabadrúgásból a keresztlécet találta el, de a 67. percben megszületett a vezető találatunk, Nyári Patrik jobb oldali beadása után a csereként beállt Tóth-Gábor Kristóf fejelt 7 méterről a kapu jobb oldalába (1-0). A gól után az olaszok nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, a hajrában lőttek egy kapufát, és csereként beállt kapusunknak, Ónodi Ákosnak is kellett nagyot védenie. Az eredmény viszont nem változott, fegyelmezett, szervezett játékkal sikerült legyőzni az olaszokat.

- Az előző mérkőzésből kiindulva tudtuk, hol nyerhetjük meg a mérkőzést, a mai győzelem kulcsa a fegyelmezettség és az előre védekezés volt. Ha támadásban pontosabbak vagyunk, több gólt is szerezhettünk volna, de ez a siker így is óriási fegyvertény, mert egy nagyon erős, rendkívül magas szintű támadójátékkal rendelkező olasz válogatott ellen értük el - mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

Magyarország-Olaszország 1-0 (1-0)
Magyarország: Németh Botond (Ónodi Ákos, 41.) - Földi Botond, Varju Benedek (Sághy Félix, 78.), Lakatos Benjámin, Kalmár Olivér (Kapronczai Gergely, 75.) - Nyári Patrik, Múcska Viktor (Cipf Dominik, 41.)- Papp Marcell (Nyíri Vince, 50.), Major Sámuel (Irimiás Gergő, 37.), Bukta Csaba (Beke Péter, 41.) - Kiss Bence (Tóth-Gábor Kristóf, 50.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS