OTP Bank Liga: a Honvéd megállította a Paksot, vezet a bajnokságban

2017. április. 15., 21:12   |    

OTP Bank Liga: a Honvéd megállította a Paksot, vezet a bajnokságban

A Budapest Honvéd zárta le a Paksi FC veretlenségi sorozatát azzal, hogy hazai pályán két góllal nyertek a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában, és ezzel ismét átvette a vezetést a tabellán.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Budapest Honvéd–Paksi FC 2–0 (2–0)
Bozsik Stadion, 2000 néző, v.: Berke
gólszerző: Eppel (18.), Zsótér (39.)
sárga lap: Gévay (Paks, 47.)

Budapest Honvéd: Gróf - Lovric, Bobál, Kamber - Ikenne-King, Gazdag (Koszta, 67.), Hidi, Zsótér, Holender (Nagy G., 74.) - Eppel, Lanzafame (Balázs Zs., 84.)

Paksi FC: Molnár P. - Kulcsár D., Zachán, Gévay, Báló - Papp K. - Haraszti (Szakály D., 73.), Hajdú Á., Bertus, Bartha (Koltai T., 73.)- Hahn (Vernes, 84.)
A kezdeményezést rögtön magához ragadó Honvéd a 18. percben Eppel Márton révén megérdemelten jutott vezetéshez. A hátrányba kerülő Paks összekapta magát, és ellentámadásba lendült. A vendégek azonban csak mezőnyfölényt harcoltak ki, gólveszélyt nem jelentettek. Az első félidő hajrájában Zsótér Donát duplázta meg a kispestiek előnyét: a középpályás 24 méterről, ballal lőtt kapásból a paksi kapu bal felső sarkába.

A szünet utáni percekben a Paks akarata érvényesült, de Gróf Dávid kapuját továbbra sem veszélyeztették a vendégek. Mindkét fél részéről sok volt a taktikai szabálytalanság, Berke Balázs játékvezető viszont engedte a folyamatos játékot, ritkán avatkozott közbe. Szorította az idő a paksiakat, akik egyre közelebb kerültek a kispestiek kapujához, de a befejezéseikbe - ha egyáltalán eljutottak odáig - mindig hiba csúszott. Hiába érkeztek a cserék paksi oldalon, a vendégek részéről elmaradt az eredményes hajrá. A végjátékot így kontroll alatt tudta tartani a Budapesti Honvéd, amelynek biztos győzelme nem forgott veszélyben.

A Paks ezt megelőzően legutóbb november végén szenvedett vereséget a bajnokságban, Csertői Aurél együttese azóta kilenc bajnoki találkozón nem talált legyőzőre. A Budapest Honvéd a 2016/2017-es szezon három bajnoki mérkőzésén hét pontot szerzett a paksiak ellen. A kispestiek tavaly augusztusban – ugyancsak otthon – 3–1-re győztek, november közepén vendégként 1–1-es döntetlent játszottak. Miután a Videoton nem bírt a Mezőkövesddel, ismét a Budapest Honvéd léphetett a tabella első helyére, előnye a fehérváriakkal szemben egy pont.

Videoton FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (1–1)
Felcsút, 1400 néző, v.: Solymosi
gólszerző: Suljic (25.), illetve Molnár (27.)
sárga lap: Fiola (68.), Juhász (74.), illetve Hudák (7.), Gohér (59.), Bacelic-Grgic (74.), Szeles (81.), Egerszegi (83.)

Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Fiola - Hadzic (Géresi, a szünetben), Varga, Szolnoki (Pátkai, 69.), Suljic (Bódi, 90.) - Maric, Scepovic

Mezőkövesd: Tujvel - Vági, Hudák, Szeles, Gohér - Tóth B. (Bacelic-Grgic, 72.), Egerszegi - Pauljevic, Sós (Baracskai, 54.), Molnár G. - Strestík (Diallo, 87.)

Többnyire a Videoton birtokolta a labdát az első félidőben, de a vendégek is többször eljutottak a hazai kapuig. A játékrész közepén gyors gólváltás történt, mindkét találatot szépen felépített akció előzte meg. A folytatásban a Videoton beszorította a Mezőkövesdet, de csak kapufáig jutott, újabb gólt nem tudott szerezni.

A második félidőben fokozódott a hazai nyomás, ugyanakkor a székesfehérváriak nem voltak elég gyorsak és pontosak, illetve kiszámíthatóan támadtak, így nem tudták feltörni a vendégek stabil védelmét.

Swietelsky Haladás–Diósgyőri VTK 2–0 (1–0)
Sopron, 1743 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Jancsó (28.), Williams (79.)
piros lap: Nono (90.)
sárga lap: Devecseri (49.), Lipták (52.), Iszlai (65.), illetve Makrai (11.), Lipták (52.), Busai (66.)

Swietelsky Haladás: Király - Polgár (Schimmer, 72.), Wils, Jancsó (Williams, 63.), Devecseri, Bosnjak - Kiss B., Jagodics, Iszlai - Rácz, K. Mészáros (Halmosi, 88.)

Diósgyőri VTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Mevoungou (Busai, 62.), Karan, Tamás - Vela, Nono, Ugrai (Fülöp, 71.), Makrai (Szarka, 40.) - Novothny

Az első félidőben a Haladás játszott enyhe mezőnyfölényben, s noha ez helyzetekben alig nyilvánult meg, a vezető gólt a 28. percben megszerezte a szombathelyi gárda.

A folytatásban sem vált izgalmasabbá a mérkőzés, a küzdőszellem dominált, a kapusoknak jószerivel dolguk sem akadt. A Diósgyőr ugyan próbálkozott, de a Haladás szervezett védekezésén nem találta a fogást, ráadásul a hazaiak egy ellentámadás végén eldöntötték a három pont sorsát. A hajrában a DVTK-nak volt lehetősége a szépítésre, de az is kimaradt. A kieső, 11. helyen álló vendégek először kaptak ki a bajnokságban az új vezetőedző, Bódog Tamás irányításával.

Újpest FC–Gyirmót FC 2–2 (1–1)
Szusza Ferenc Stadion, 1673 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Diarra (26.), Bardhi (57.), illetve Bojovic (35.), Novák (55.)
sárga lap: Diarra (75.), illetve Bojovic (17.), Madarász (47.), Kolcák (59.), Nagy S. (85.), Novák (89.)

Újpest FC: Banai - Balázs B. (Szűcs K., 42.), Kecskés, Kálnoki-Kis, Mohl - Windecker, Cseke (Pávkovics, 73.) - Heris, Diarra, Balogh B. - Bardhi (Andric, 83.)

Gyirmót FC: Nagy S. - Sebastian, Bojovic, Radeljic, Szegi - Kolcák, Simon Á., Madarász (Veres, 74.), Kiss M. - Novák (Máté J., 93.), Csiki (Farkas Z., 86.)

Az Újpest ragadta magához a kezdeményezést a találkozó elején, de komolyabb helyzetig a félidő közepéig nem jutott el. Ekkor egy szöglet után Diarra révén a vezetést is megszerezte, néhány perccel később pedig az ezúttal középpályásként szereplő Heris növelhette volna az előnyt, de fejese a kapufán csattant, a kipattanót pedig közvetlen közelről az égbe lőtte. A vendégek nem sokkal később egy szöglet után egyenlítettek.

A fordulást követően gyors gólváltás történt, majd a lila-fehérek pillanatai következtek, de több helyzetet is elpuskáztak. A hajrában is a hazaiak álltak közelebb a győzelemhez, a 93. percben azonban Mohl két méterről sem tudott a kapuba találni.

Debreceni VSC–MTK Budapest 0–0
Nagyerdei Stadion, 2363 néző, v.: Erdős sárga lap: Osváth (61.), illetve Baki (59.), Okuka (90.)

DVSC: Danilovic - Osváth, Szatmári, Brkovic, Ferenczi - Filip, Tőzsér - Jovanovic (Mengolo, 78.), Holman (Feltscher, 82.), Könyves - Suk (Handzic, 62.)

MTK: Petkovic - Baki (Okuka, 86.), Grgic, Poór, Vadnai - Borbély (Katona, 78.), Vass Á. - Kolomojec, Kanta, Vogyicska (Nikházi, 40.) - Torghelle

Eseménytelen első félidőt láthatott a közönség, gyakorlatilag egyetlen gólhelyzetet sem tudtak kialakítani a csapatok. A debreceniek néhány távoli lövéssel próbálkoztak ugyan, de csupán egy kísérletük találta el a vendégek kapuját, míg az MTK még a kapura lövésig sem jutott el.

A második félidő sem hozott nagy változást, rengeteg technikai hiba, rossz átadás jellemezte a mérkőzést. Az utolsó tíz percben a hazaiak beszorították az MTK-t, és Brkovic akár a győztes gólt is megszerezhette volna, ám fejese a kapufáról kifelé pattant.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS