Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen

2017. április. 17., 14:27   |    

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen

Női U16-os válogatottunk fölényes győzelemmel zárta szereplését a szlovéniai UEFA Development Tornán, a lányok Litvániát verték 7–0-ra.

A Schumi Dorottya vezette magyar csapatból többen tagjai voltak annak az U17-es együttesnek, amely ősszel veretlenül harcolta ki a továbbjutást Eb-selejtező csoportjából, tavasszal pedig egészen az utolsó mérkőzésig harcban állt az Eb-részvételért a szerbiai elitkörben. Hozzájuk most újabb 2001-es és 2002-es születésű játékosok csatlakoztak a szlovéniai UEFA Development Tornára.

A lányok az első mérkőzésükön fölényes győzelmet arattak Luxemburg ellen, a második találkozón válogatottunk ugyan mezőnyben fölényben játszott a házigazda szlovénok ellen az UEFA Development Torna második játéknapján, de a mérkőzést a hazai csapat nyerte meg.

A magyar csapat harmadik mérkőzésén Litvánia ellen lépett pályára, és az első perctől az utolsóig uralta az összecsapást, és végül nagy különbségű győzelmet aratott.

Egyértelműen azt éreztem a játékosokon, hogy szeretnének javítani a Szlovénia elleni vereséget követően. Sokkal feljebb toltuk a védekezésünk, és ezúttal a középpályás játékunk is jobban működött, ami mindenképp biztató. A végeredmény reálisan tükrözi a játék képét, jobb csapat vagyunk Litvániánál, annak pedig külön örülök, hogy több újoncunknak is sikerült gólt szereznie a mai mérkőzésen – értékelte a látottakat Schumi Dorottya, a csapat edzője, aki összességében is elégedett a tornán mutatott teljesítményekkel.

Mindenképpen hasznos volt ez a torna, a keretben több újonc játékosunk is helyet kapott, akik most először léptek pályára címeres mezben. Még több ilyen nemzetközi felkészülési tornára, meccsre lenne szükségünk ahhoz, hogy felvegyük a versenyt az európai élmezőnnyel. Szeptemberben már indulnak az Eb-selejtezők, ebből a szempontból is hasznos tapasztalatokat szereztük Szlovéniában. A mutatott játékkal mindhárom meccsen elégedettet lehetek, nagy labdabirtoklási fölényt tudtunk kialakítani minden meccsen, még Szlovénia ellen is, csak sajnos akkor nem volt éles a támadójátékunk, hiába tartottuk mezőnyben jól a labdát. Örülök, hogy egy szép győzelemmel zártuk a tornát – foglalta össze a tornát Schumi az mlsz.hu számára.

Magyarország–Litvánia 7–0 (2–0)
Gólszerzők: Nagy Vanessza (5., 70.), Pusztai Sára (39.), Czellér Dorottya (50., 73.), Szélpál Nóra (77), Krisztián Lilla (80.)

Magyarország: Pap Petra – Balogh Noémi, Fördős Beatrix (Papp Luca, 41.), Bálint Kata, Csolti Réka (Pacsuta Dóra, 41.) – Erdész Fanni (Kovács Eszter 41.), Buzás Kata – Pusztai Sára (Szélpál Nóra, 41.), Pintye Vivien (Krisztián Lilla 41.), Nagy Virág (Czellér Dorottya, 41.) – Nagy Vanessza

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS