Hátrányos helyzetű településeken épülnek új pályák

2017. április. 20., 18:08   |    

Hátrányos helyzetű településeken épülnek új pályák

Az MLSZ elnöksége csütörtöki ülésén arról határozott, hogy folytatja a kedvezményes pályaépítés programját, illetve forrásokat biztosít országszerte az amatőr futballra használt focipályák világításának megépítésére. A kedvezményes pályaépítési programban eddig 60 pálya épült az elmúlt három évben.

Az MLSZ számára továbbra is stratégiai cél a futballpályák felújítása, építése, és ezzel egyidejűleg a szabadidős és gyermeklabdarúgás minél szélesebb körben történő elterjedésének biztosítása.

A kedvezményes projekt keretében a következő időszakban húsz helyszínen, elsősorban hátrányos helyzetű településeken, tíz százalék önrész biztosításával épül műfüves kispálya. Az önrész mellett fennmaradó összeget az MLSZ az UEFA HatTrick támogatásból és TAO forrásból biztosítja.

Az MLSZ elnöksége által 2011-ben elfogadott, tíz évre szóló stratégia egyik célkitűzése volt az amatőr sporttelepek fejlesztése. Ezzel összhangban 2013-ban elsősorban a sportpályák biztonságának javítása valósult meg, míg a második ütem, a 2014-es fejlesztések már a sporttelepek funkcionális adottságainak javítását szolgálták. A most, 2017-ben induló, harmadik ütem keretében az MLSZ a megyei futballpályák világításának korszerűsítését tűzte ki célul.

A pályavilágítás fejlesztését támogató program célja az amatőr csapatok és az OTP Bank Bozsik-programban résztvevő gyermekek edzéslehetőségeinek javítása, különösen a téli időszakban.

A sporttelepek fejlesztésének ügye mellett az MLSZ elnöksége egyéb témákat is érintett az ülésen, így például a játékvezetés általános színvonalának fejlesztése. Ennek érdekében az MLSZ elnöksége úgy döntött: megvizsgálja, milyen szabályozás és feltételrendszer mellett valósítható meg a jövőben az úgynevezett videóbíró-rendszer bevezetése a magyar labdarúgásban. Ennek érdekében a szervezet megvizsgálja a nemzetközi példákat, és az UEFA erre vonatkozó irányelveit, célkitűzéseit is.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS