Bombagólokkal ért a célegyenesbe a Jet-Sol Liga

2017. május. 02., 09:58   |    

Bombagólokkal ért a célegyenesbe a Jet-Sol Liga

A Jet-Sol Liga bajnoki szakaszának utolsó fordulója előtt eldőlt már, hogy a Ferencváros és az MTK Hungária vívja a bajnoki döntőt, a bronzmeccsen pedig a Viktória találkozik az ETO FC Győrrel. Ennek ellenére sem tét nélkül léptek pályára a csapatok – a szombathelyiek mumusa az MTK, a pedig győriek szívesen bizonyítottak volna a Fradi ellen, hogy túlzó volt a kupadöntő különbsége.

A Győrben pályára lépett két zöld-fehér csapatnak lassan talán hiányozna is már, ha nem ömlő esőben kell egymás ellen játszaniuk. Ezúttal is zuhogott az égi áldás, és a meccs abban is másolata lett a kupadöntőnek, hogy hamar előnybe került a Ferencváros. A 4. percben, egy szöglet nyomán Zágor Bernadett rajtolt az égbe fejelt labdára, megelőzte Szőke-Nagyot, középre csúsztatott, ahol a menteni igyekvő Kovács Laura saját kapujába rúgta a labdát. A félidő közepén – ezúttal balról érkező szöglet nyomán – Allegra Poljak csúsztatta a hosszú sarokba a második Fradi-gólt, majd a fordulás után két bomba-szabadrúgás állította be a 4–0-s végeredményt: a 73. percben Zágor Bernadett, tíz perccel később Jelena Csankovics zúdított sistergős bombát a bal felső sarokba. Győzelmének köszönhetően, a Ferencváros mérlege továbbra is hibátlan 2017-ben: Dörnyei Balázs csapata valamennyi bajnoki- és kupamérkőzését megnyerte ebben az évben.

Szombathelyen két gyors góllal, már bő tíz perc után 2–0-ra vezetett az MTK Hungária. Előbb Méry Rita használta ki a kapujából messze kifutó Bíró Barbara hibáját, és lőtte a labdát az árván maradt ketrecbe, majd nem sokkal később Palkovics Nóra zúdított nagy bombát a bal felső sarokba.

A folytatásban lábra kapott ugyan a Viktória, a szombathelyieknek voltak gólszerzési lehetőségeik is, de Varga Lucának, a kék-fehérek kapusának nem volt szüksége ahhoz bravúrra, hogy megóvja kapuját a góltól. Ha a Ferencváros esetében a jó szériát emlegettük, a Viktória esetében ellenkező az előjel: a szombathelyi lányok 2017-es mérlege – eddig –: egy győzelem és egy döntetlen mellett hét vereség. Aki viszont többször is látta idén játszani Csordás Csaba csapatát, az tudja, csalókák a számok, a szombathelyi lányok lényegesen jobban futballoztak annál, mint amit az eredmények mutatnak.

Ezzel a két mérkőzéssel befejeződött a felsőház bajnoki szakasza, következik a bajnoki döntő és a bronzmérkőzés valamelyik csapat második győzelméig tartó párharca. A rájátszásban előrébb végzett két csapat, a Ferencváros, valamint a Viktória FC kezdheti hazai pályán a párbajt: a bajnoki döntő – amelynek valamennyi mérkőzését élőben közvetíti az M4 sportcsatorna – első felvonása május 8-án, hétfőn, 16 órakor lesz a kőbányai Kocsis Sándor Sportközpontban.

A rájátszás utolsó fordulójának érdekessége, hogy mind a négy, idegenben játszó csapat győzni tudott. Ez, nem igazán a hazaiak hétvégéje volt – az otthon játszók közül gólt is csak az Újpest szerzett, igaz, rögtön kettőt, az Astra ellen. Más kérdés, hogy mire Németh Felícia, majd – büntetőből – Durkó Zita a csepeliek kapujába lőtte a labdát, az Astra már háromszor beköszönt: a mérkőzés elején a góllövőlista második helyén álló Fogl Katalin duplázott, majd Gál Tímea is a hálóba talált. A mezőnyben egyébként nem futballozott rosszul az UTE, Kajdy Jankáék számos olyan dolgot mutattak, ami biztatást adhat nekik a kiesés elkerüléséért vívott harcban, ennek ellenére a korábbinál eredményesebb szerkezetben, a Nagy Anett – Fogl Katalin ékpárral 4-4-2-ben felálló Astra szerzett (éppen a hazai női futball egyik korszakos zsenije, Nagy Anett révén) újabb gólt, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

A Kóka-FNLA Török Kitti látványos átlövésével, 1–0-s győzelemmel pipálta ki a Honvéd elleni mérkőzését. Érdekes, hogy a hétvége a nagy átlövések, a bombagólok fordulóját hozta: Győrben Zágor és Csankovics, Szombathelyen Palkovics, Kispesten pedig Török pókhálózta le a bal felső sarkot.

Jet-Sol Liga, rájátszás, 6. forduló
Felsőház
ETO FC Győr–Ferencváros 0–4 (0–2)
Viktória FC–MTK Hungária 0–2 (0–2)
Alsóház
Budapest Honvéd–Kóka-FNLA 0–1 (0–1)
Újpest–Astra HFC 2–4 (2–3)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS