Jet-Sol Liga-döntő: a Fradi a triplázásért, az MTK a trónfosztásért küzd

2017. május. 07., 18:58   |    

Jet-Sol Liga-döntő: a Fradi a triplázásért, az MTK a trónfosztásért küzd

Hétfőn 16.00 órakor az FTC Női Labdarúgó Központban megkezdődik a Ferencváros és az MTK Hungária két nyert meccsig tartó párharca a női NB I, a Jet-Sol Liga bajnoki címéért.

Akárcsak az előző két évben, idén is az MTK Hungária és a Ferencváros játssza a bajnoki döntőt a Jet-Sol Ligában. Tavalyelőtt egy szoros, dupla tizenegyespárbajban eldőlő párharcban a Ferencváros megszakította a kék-fehérek egyeduralmát, az MTK-nak zsinórban öt bajnoki elsőség után kellett lemondania az aranyéremről, tavaly pedig már a Fradi számított favoritnak, és sikerült is két meccsen eldöntenie a finálét.

Idén a Ferencváros jelentős fölényét hozta a bajnokság, a zöld-fehérek egy kivételével az összes meccsüket megnyerték, egyetlen vereségüket még ősszel, a Viktória otthonában szenvedték el, 95-15-ös gólkülönbségük ugyancsak tiszteletet parancsol. Az MTK-t az alapszakaszban 3-0-ra és 3-1-re, a rájátszásban 1-0-ra és 8-3-ra verte a Fradi, ennek megfelelően a döntőben is Dörnyei Balázs csapata számít az esélyesnek. Az MTK utóbbi hetekben mutatott formájára sem lehet panasz, idén csak a Ferencvárostól szenvedett vereséget bajnoki mérkőzésen a hatszoros bajnok, és immár 14 éve folyamatosan a bajnoki dobogón végző kék-fehér együttes. A zöld-fehérek már bezsebeltek egy trófeát a szezonban, a Magyar Kupát sorozatban harmadszorra hódították el, most összejöhet a triplázás a bajnokságban is.

- Szeretnénk jó reklámot csinálni a női futballnak, és a döntőben is ugyanolyan támadó szellemben, attraktívan játszani, mint az eddigi mérkőzéseinken - mondta az mlsz.hu-nak Dörnyei Balázs, a Ferencváros vezetőedzője. - Koncentráltak vagyunk, egészséges önbizalommal várjuk a mérkőzéseket, nincs is okunk másra, a lányok minden tervezett munkát elvégeztek az idény során. Az elmúlt időszak eredményei mellettünk szólnak, de ez önmagában semmit sem jelent, két éve az MTK vezette hasonló fölénnyel a bajnokságot a finálé előtt, majd a végén egy hét alatt elúszott a szezonjuk, a bajnokságban és a kupában is sikerült legyőznünk őket.

- Már az is nagy dolog, hogy fiatal csapatunk döntőt játszhat - fogalmazott az MTK hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában Szabados György, az MTK szakvezetője. - Az kétségtelen, hogy a Ferencváros – elsősorban idegenlégiósainak köszönhetően – az előrejátékban előttünk jár, de ez nem jelenti azt, hogy feltartott kézzel kezdjük a bajnoki döntőt. Azt mondtam a lányoknak, hogy örömfocival koronázzák meg egész éves teljesítményüket a Bihari úti első meccsen, és majd meglátjuk, hogy ez mire elég. Ha kevés, akkor sincs baj, hiszen van még egy meccs egy hét múlva, ráadásul az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ami tovább emeli a párharc második fordulójának jelentőségét.

A két győzelemig tartó párharc első felvonására május 8-án, hétfőn, 16.00-kor kerül sor az FTC Női Labdarúgó Központban. A találkozóra a belépés ingyenes, a szurkolók a 15.00-s kapunyitást követően érkezési sorrendben foglalhatják el az ülő- és állóhelyeket a létesítmény befogadóképességének határáig. A hazai szurkolók a Szállás utca felől, míg a vendégdrukkerek a Horog utca felől juthatnak be a mérkőzésre. A bajnoki döntő mérkőzéseit az M4 Sport élőben közvetíti.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS