Kovács Gábor a Final Four fináléjában

2017. május. 05., 09:54   |    

Kovács Gábor a Final Four fináléjában

Újabb komoly feladatokat oldott meg a magyar FIFA-játékvezető.

A Futsal Cup négyes döntőjét ezúttal a kazah főváros impozáns sportkomplexumában, a New Almaty Arenéban rendezték meg. A két lisszaboni és lleidai megbízatása után a negyedik fináléján vehetett részt játékvezetőként Kovács Gábor, aki egy évtizede karizmatikus tagja a nemzetközi keretnek.

A nyitónapon az orosz Ugra Yugorsk és a portugál Sporting összecsapását vezette a horvát Saša Tomić társaságában. A lisszaboniak az olasz Alex Merlim és a brazil Dieguinho góljaival 2-0-ra vezettek, a címvédő Vladislav Shayakhmetov révén már csak szépíteni tudott a hajrában. A másik elődöntőben (Inter-Kairat 3-2) a tartalék-játékvezető szerepét látta el.

A zárónapon a bronzmérkőzésen fújhatta a sípot a rutinos magyar FIFA-bíró az olasz Alessandro Malferrel. A fordulatokban bővelkedő, izgalmas párharc 5-5-re végződött. A házigazdák csapata végül büntetőrúgásokkal érdemelte ki a bronzérmet, így a gólt szerző Dróth Zoltán is újabb jelentős sikerélménnyel gazdagodott. Kovács Gábornak a fináléban is jutott feladat: tartalék-játékvezetőként láthatta, amint a spanyol Inter 7-0-ra diadalmaskodott a Sporting ellen, elnyerve ezzel a futsal legrangosabb európai trófeáját.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS