U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

2017. május. 08., 16:22   |    

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Az U16-os válogatott szép sikerrel kezdte meg a belgiumi tornát, de hétfőn a svájciakhoz hasonlóan erős ellenféllel szemben nem sikerült ismételni. A cseh válogatott ellen kilenc helyen változott meg a szombati kezdőcsapatunk, a torna szabályai szerint ugyanis mind a húsz kerettagnak kezdenie kell legalább egy meccsen a három közül, és mindenkinek minimum 80 percet kell játszania.

A csehek agresszív letámadásra épülő, a kemény párharcokat erőltető játékstílusa nem feküdt a magyar csapatnak, ezért az első tíz percben az ellenfél irányította a játékot. A 12. percben egy játékosunkat ápolni kellett, a csehek pedig kihasználták a rövid emberelőnyt, megszerezték a vezetést (1-0). Mindössze három perccel később egyenlítettünk, egy oldalszabadrúgást követően Varju Benedek továbbított a hálóba (1-1). A folytatásban is inkább a csehek akarata érvényesült, de azért a magyar válogatott előtt is adódtak helyzetek. A félidő utolsó pillanataiban ellenfelünknek sikerült megbontania a védelmünket, és visszavette az előnyt (2-1).

A fordulás után a mieink vállaltak többet, ekkor már jóval kezdeményezőbben futballozott a magyar válogatott, a csehek kontráit is sikerült hatástalanítania a védelemnek. Végül az egyik ellentámadást követő szögletből újabb gólt szerzett a cseh válogatott (3-1), és bár a 81. percben Beke Péter egy kapu elé ívelt labdát a kapus fölött a hálóba emelt (3-2), a pontszerzést jelentő harmadik gólra nem maradt időnk, vereséggel zártuk a találkozót.

- Megpróbáltak mindent megtenni a pontszerzésért a játékosok, de nem feküdt nekünk a csehek játékstílusa, a párharcokat nem tudtuk hatékonyan megvívni. A második félidőben feljöttünk, benne volt a mérkőzésben az egyenlítés is, és még kétgólos hátrányban sem volt lefutott a mérkőzés, sajnos csak szorossá tudtuk tenni az eredményt. A mérkőzés megmutatta, hogy több területen is előre kell lépnünk, mert a későbbiekben is biztosan találkozunk hasonló stílusban játszó ellenfelekkel - nyilatkozta a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző.

Csehország-Magyarország 3-2 (2-1)
Magyarország: Németh Botond - Sitku László (Bukta Csaba, 61.), Varju Benedek, Sághy Félix (Körmendi Kevin, 43.), Kalmár Olivér (Papp László, 33.) - Nyíri Vince, Múcska Viktor (Nyári Patrik, 61.) - Kiss Bence (Cipf Dominik, 53.), Irimiás Gergő (Sipos Zoltán, 41.), Kapronczai Péter - Tóth-Gábor Kristóf (Beke Péter, 53.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS