U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát
U16 férfi   |   Archívum   |   2017. május. 10., 16:29
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

U16-os válogatottunk az UEFA belgium fejlesztési tornájának utolsó játéknapján 5-2-es vereséget szenvedett a házigazdáktól.

A magyar U16-os válogatott egy győzelemmel és egy vereséggel a háta mögött várta a belgák elleni zárómeccset, amely a hazaiak sikerét hozta.

Jól kezdtük a mérkőzést, kapufát lőttünk, helyzeteink voltak, de egy kontra után 11-eshez jutott az ellenfél, amiből megszerezte a vezetést. Nem sokkal később egy szöglet után is gólt szereztek a belgák, de 0-2-nél sem tűnt úgy, hogy esélytelenek lennénk a pontszerzésre. Keményen küzdöttünk a szépítésért, többet birtokoltuk a labdát, és egy szép akció végén szorossá tettük a meccset, Beke Péter 14 méterről, bal oldalról, ballal lőtt a hálóba. Még a szünet előtt visszaállt azonban a kétgólos különbség, egy gyenge hazaadást elcsíptek a hazaiak, és értékesítették a ziccert, kialakítva a 3-1-es félidei állást.

A második félidőben is támadásban maradt a magyar válogatott, és gyorsan megszerezte második gólját, Nyári Patrik 18 méterről lőtt a kapu jobb oldalába. Közel jártunk az egyenlítéshez is, sorra dolgoztuk ki a lehetőségeket, de egy kontra után ismét büntetőt kapott az ellenfél, és visszaállt a kétgólos különbség. A folytatásban a magyar mezőnyfölény megmaradt, de helyzetekből már kevesebbet tudtunk kialakítani, a belgák pedig a hajrában, egy újabb kontra végén, beállították az 5-2-es végeredményt.

- Ezen a mérkőzésen már megmutatkoztak a fáradtság jelei néhány játékosnál, elsősorban azoknál a futballistáknál, akiknek sérülések miatt mindhárom meccset szinte végig kellett játszaniuk. Az eredménytől függetlenül jó meccset játszottunk, de túl sok hibát vétettünk, amit kihasznált az ellenfél. Ez a három meccs remek tapasztalatszerzés volt az Eb-selejtezőkre készülő válogatottnak, és bár a statisztika nem mutat szépen, erős csapatok ellen léphettünk pályára, ami mindenképpen a csapat fejlődését szolgálja - értékelt a torna végén Németh Antal szövetségi edző. Belgium-Magyarország 5-2 (2-1)
Magyarország: Kiss Ágoston - Sitku László, Varju Benedek, Körmendi Kevin, Papp László - Sipos Zoltán (Irimiás Gergő, 76.), Nyári Patrik (Nyíri Vince, 62.) - Cipf Dominik (Kiss Bence, 76.), Kapronczai Gergely (Múcska Viktor, 41.), Bukta Csaba (Tóth-Gábor Kristóf, 67.) - Beke Péter

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.