U15: Ellentétes félidők után svájci siker Telkiben

2017. május. 16., 20:10   |    

U15: Ellentétes félidők után svájci siker Telkiben

A magyar férfi U15-ös válogatott Telkiben játszott felkészülési mérkőzést Svájc korosztályos csapata ellen, és bár szünetben 2–1-re vezetett, az ellenfél végül 3–2-re megfordította az összecsapást a szinte teljesen kicserélődő magyar csapat ellen.

A magyar U15-ös válogatott Telkiben fogadta felkészülési mérkőzésen Svájc csapatát.

A mieink kimondottan jól kezdték az összecsapást, és irányították a meccset, több helyzetet is sikerült kidolgozni. A fölénynek meg is lett az eredménye: Major Sámuel szép szabadrúgásával megszereztük a vezetést (1–0). Ezt követően is támadásban maradt a csapat, de az előny nem volt hosszú életű, a vendégek a 14. percben egyenlíteni tudtak Omeragic Becir révén (1–1).

A gól nem fogta meg a mieinket, újra Major előtt adódott ziccer, de ez kimaradt, egy szép összjáték után Zuigéber viszont már nem hibázott, és 17 méteres, ballábas lövéssel ismét vezetéshez juttatta a csapatot, amely még a felső lécet is eltalálta a félidő vége előtt, ám az eredmény már nem változott, maradt a 2–1-es magyar vezetés.

A szünetben hat helyen változtatott a csapaton Preisinger Sándor szövetségi edző, aki további három játékosnak adott lehetőséget a második félidőben, és ezzel együtt megváltozott a meccs képe is. Svájc átvette a kezdeményezést, és előbb egyenlíteni tudott, majd a hajrában a győzelmet is kicsikarta egy pontrúgás után.

Két ellentétes félidőt láthattunk a csapattól. Az első félidőben kimondottan jól futballoztunk, uraltuk a mérkőzést, további gólokat szerezhettünk volna. A második félidőben szinte kicserélődött a csapat, a stáb szeretne minél több fiatalnak lehetőséget adni, és nemzetközi meccseken tesztelni az egész keret versenyképességét. Szépen formálódik a csapat, de olykor talán hiányzik az összhang a játékosok között, és emiatt nem mindig teljesítünk stabilan. A PFLA és a Debrecen játékosainak bajnoki kötelezettsége miatt több játékos is távozik a keretből a csütörtöki visszavágó előtt, így a helyükön négy új játékos csatlakozik hozzánk, akik szintén bizonyíthatnak. Hasznos, jó mérkőzést játszottunk Svájccal – értékelte az összecsapást Preisinger Sándor.

Magyarország–Svájc 2–3 (2–1)
Gól: Major (8.), Zuigéber (33.), illetve Becir (14.), Abiran (52.), Bung Tsai (75.)

Magyarország: Németh Márk (Vaits Marcell 41.) – Hosszú Zétény, Bekker Roland (Csige Zsolt 41.), Balogh Botond, Török Kevin (Kovács Gergő 41.), Kata Mihály (Németh András 58.), Zuigéber Ákos (Szalay Szabolcs 66.) , Kalmár Benedek (Kenderesi Dávid 41.), Major Sámuel (Mari Zoltán 77.), Mester Csaba (Komáromi György 41.), Ominger Gergő (Kosznovszky Márk 41.)

A két válogatott csütörtökön 11 órától újra összecsap egymással.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS