Újabb kapusok kerültek a női válogatottak stábjának látókörébe

2017. május. 17., 11:49   |    

Újabb kapusok kerültek a női válogatottak stábjának látókörébe

Hétfőn és kedden 21 kapus vett részt abban a kiválasztó edzőtáborában, amelyet a női válogatottak szakmai stábjának tagjai tartottak meg Budapesten.

A kétnapos programot Kiss Mária, az A-válogatott kapusedzője szervezte meg azoknak a játékosoknak, akik az MLSZ által szervezett utánpótlás-bajnokságokban, illetve a felnőtt NB I-ben vagy az NB II-ben szerepelnek, és a klubjaiktól kapott adatok és ajánlások alapján a későbbiekben számba jöhetnek valamelyik válogatottunknál. A két nap során a játékosok a szakmai stáb által összeállított kapusfeladatok végrehajtásával adtak számot képességeikről és technikai felkészültségükről. A kapusok tesztelésében a női válogatottak szakmai stábjának minden tagja segédkezett, köztük Markó Edina szövetségi kapitány, illetve Turtóczki Sándor és Schumi Dorottya szövetségi edzők is.

csoportkep|

- A kluboktól begyűjtött adatok alapján 36 kapuspalántát választottunk ki, majd az edzők javaslatai alapján 24 főre szűkítettük az edzőtábor keretét, ebből végül 21-en tudtak eljönni az összetartásra. A két nap kemény munkával telt, és nagyon hasznos tapasztalatokat hozott. Az edzések és felmérések végén tizenkét kapust választottunk ki, akiknek sorsát a jövőben kiemelten figyeljük majd, közülük többeknek a válogatottak edzőtáborozásai során szeretnénk újabb lehetőséget adni, hogy megmutassák tudásukat - fogalmazott Kiss Mária.




A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS