OTP Bank Liga: egy esetben lehet bajnokavatás szombaton

2017. május. 19., 13:51   |    

OTP Bank Liga: egy esetben lehet bajnokavatás szombaton

Az utolsó előtti fordulót rendezik az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényében. Bajnokavatásra kerül sor, amennyiben a Honvéd nyert Debrecenben, a Videoton FC ellenben kikap a Ferencvárostól.

ÚJPEST FC–SWIETELSKY HALADÁS FC
(Szusza Ferenc Stadion, 18.00)

Az Újpest még nincsen biztonságban, feltétlenül pontot, vagy pontokat kell szereznie ahhoz, hogy számára „csak” a presztízs legyen a tétje az utolsó fordulóban a Ferencváros elleni derbinek. A lila-fehéreké az egyetlen csapat a mezőnyben, amelyik nem szerzett pontot a legutóbbi három fordulóban. Amióta visszaköltöztek a felújított Szusza Ferenc Stadionba, még egyetlen bajnoki mérkőzésüket sem nyerték meg pályaválasztóként. 2017-ben még nyeretlenek otthon. A Haladás már biztosan a középmezőnyben végez. A legutóbbi négy fordulóban csupán egy győzelmet arató gárda vendégként a legutóbbi két meccsét elveszítette, de korábban tavasszal nyert a Vasas ellen és döntetlent játszott az MTK-val. A két csapat legutóbbi nyolc bajnoki vagy kupamérkőzésén az Újpest mindig szerzett pontot, a Haladás legutóbb négy éve, 2013. május 24-én győzött a Megyeri úton.

A két csapat egymás elleni mérkőzésének összefoglalója a 10. fordulóból:



DEBRECENI VSC–BUDAPEST HONVÉD
(Debrecen, Nagyerdei Stadion, 18.00)

Az utóbbi hónapokban, években, a Honvéd lett a DVSC egyik mumusa. A kispestiek a legutóbbi három mérkőzést (ezekből kettőt Debrecenben) megnyerték, méghozzá kapott gól nélkül. Előtte három találkozó döntetlenül végződött. A Loki 2014. október 4. óta nyeretlen a Honvéd ellen. Amennyiben Marco Rossi együttese nyer, a Videoton veresége esetén már bajnok. Győzelme esetén, amennyiben a Videoton pontot, vagy pontokat szerez a Ferencváros ellen, a Honvédnak elég a döntetlen az utolsó játéknapon. A kispestiek vendégként a legutóbbi hat meccsükből csak kettőt, a Haladás és a Mezőkövesd ellenit nyerték meg. A DVSC még nincsen biztonságban a bennmaradást illetően, de ha nyer, bármit is játszik az MTK az utolsó két fordulóban, már nem előzheti meg. A DVSC a legutóbbi négy hazai bajnokiján tíz pontot szerzett.

A két csapat egymás elleni mérkőzésének összefoglalója a 10. fordulóból:



MTK BUDAPEST–DIÓSGYŐRI VTK
(Új Hidegkuti Nándor Stadion, 18.00)

Az MTK a legutóbbi két fordulóban nem szerzett pontot, s ezzel lépéshátrányba került a riválisaival szemben. Eggyel kevesebb pontja van, mint a Mezőkövesdnek és a Diósgyőrnek, s hárommal, mint a Debrecennek. Az új stadionban az első, a Gyirmót elleni győzelem óta kilenc bajnoki meccséből csupán a Vasas és a Mezőkövesd ellen tudott nyerni. A Diósgyőr a legutóbbi négy fordulóban öt ponttal szerzett többet az MTK-nál, ebben a szakaszban veretlen maradt. Vendégként a legutóbbi négy találkozóján (ezeket vívta Bódog Tamással a kispadon) egy győzelem, két döntetlen és egy vereség a mérlege. Érdekes, hogy az MTK a mostani bajnokságban mind a két eddigi meccsét megnyerte a Diósgyőr ellen, igaz, Diósgyőrben egyszer sem játszottak. Mint ahogyan eddig a Hungária körúton sem.

A két csapat egymás elleni mérkőzésének összefoglalója a 10. fordulóból:



MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PAKSI FC
(Mezőkövesd, 18.00)

A Mezőkövesd, ha nyer, s az MTK nem győzi le a Diósgyőrt, biztosítja élvonalbeli tagságát a következő idényre. Ehhez azonban sokat kell javulni a Magyar Kupában látott szerepléshez képest. A bajnokságban a legutóbbi tizenegy fordulóban csupán egyszer, a Debrecen ellen tudott nyerni. Pályaválasztóként a legutóbbi két mérkőzésén összesen nyolc gólt kapott. A Paks nagy valószínűséggel a mezőny első felében végez, sőt, matematikailag akár még a harmadik helyet is elérheti, ha megnyeri mindkét hátralévő mérkőzését. Vendégként legutóbb 3-0-ra nyert a Vasas ellen a Szusza Ferenc Stadionban.

A két csapat egymás elleni mérkőzésének összefoglalója a 10. fordulóból:



GYIMÓT FC GYŐR–VASAS FC
(Gyirmót, 18.00)

A búcsúzó Gyirmót az utolsó élvonalbeli mérkőzését játssza saját pályáján – legalábbis egy időre. Pályaválasztóként tavasszal három találkozón szerzett pontot, legyőzte az MTK-t, s döntetlenre végzett a Paks és a Diósgyőr ellen. A hat tavaszi hazai bajnoki meccséből négyen szerzett gólt vagy gólokat. A Vasas vendégként tavasszal a Mezőkövesd után legyőzte a Videotont és a Ferencvárost is, de a legutóbbi két találkozóján, a Haladás és a Diósgyőr ellen csupán egy pontot szerzett összesen. Ellenben a héten már kirukkolt egy remek idegenbeli produkcióval: 5-0-ra verte a Mezőkövesdet a Magyar Kupa elődöntőjében. Eddigi egyetlen, élvonalbeli gyirmóti bajnokiján 1-0-ra kikapott.

A két csapat egymás elleni mérkőzésének összefoglalója a 10. fordulóból:



VIDEOTON FC–FERENCVÁROSI TC
(Felcsút, Pancho Aréna, 20.30)

A Videoton, egyébként akárcsak a rivális Bp. Honvéd, a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerzett. Tavasszal csupán egyetlen bajnoki vereséget szenvedett, de azt Felcsúton: a Vasas győzte le 2-1-re a Pancho Arénában. Áprilisban, bő három hét alatt, öt mérkőzésen kilenc pontot veszített, azóta ellenben magára talált, s háromszor nyert. Pályaválasztóként két vereséggel kezdte a bajnoki évet, de azóta 14 mérkőzésen csupán hét pontot veszített el. Ebből kettőt a Ferencváros ellen, amelyet a mostani bajnokságban még nem tudott legyőzni, mindkét mérkőzés döntetlenre végződött. A Magyar Kupa döntőjébe jutott zöld-fehérek három győzelem után a legutóbbi fordulóban döntetlent játszottak a Groupama Arénában a DVSC-vel. Vendégként a legutóbbi két bajnokijukat megnyerték, igaz, a bajnoki tabella mostani utolsó két helyezettje ellen.

A két csapat egymás elleni mérkőzésének összefoglalója a 10. fordulóból:


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS