A Ferencváros legyőzésével versenyben maradt az aranyért Vidi

2017. május. 20., 22:22   |    

A Ferencváros legyőzésével versenyben maradt az aranyért Vidi

Az OTP Bank Liga 32. fordulójának zárómérkőzésén a Videoton FC hátrányból felállva legyőzte a Ferencvárost, és az utolsó forduló előtt azonos pontszámmal áll az éllovas Honvéddal. Az aranyéremről az utolsó forduló dönt, a Honvéd-Vidi mérkőzésen a hazai győzelem és a döntetlen a kispestiek elsőségét jelentené, míg egy esetleges vendégsiker a fehérváriak elsőségét.

Nem kezdte jól a meccset a Ferencváros, két Vidi-ziccerrel indult a mérkőzés, de mindkettő kimaradt, a zöld-fehérek pedig első támadásuk végén szöglethez jutottak, melyet követően, a 6. percben Loic Nego öngólt lőtt, így a vendégek szereztek vezetést (0-1). Nego a gól után rögtön javíthatott volna, de közeli lövését Dibusz Dénes nagy bravúrral védte. A folytatásban is veszélyesebb volt a Videoton FC, a 23. percben Lazovic szabadrúgása után kellett ismét nagyot védenie Dibusznak. Nagy iramú, ugyanakkor feszült hangulatú volt a mérkőzés, kemény párharcok és sok szabálytalanság is jellemezte a játékot. A 36. percben kiegyenlített a Vidi, Lazovic tette ki a labdát a balösszekötő helyén érkező Suljicnak, aki elvétette az átvételt, de az alapvonal közeléből középre vissza tudott ívelni Lazovichoz, aki kapásból, 8 méterről a bal sarokba továbbított (1-1). A 42. percben újabb gólt szereztek a hazaiak, egy bal oldali szöglet után Juhász Roland még a keresztlécre fejelt, a kipattanót viszont Stopira közelről a hálóba bólintotta (2-1). A félidő ráadásában egy kontra végén Suljic tette középre a labdát, a menteni igyekvő Julian Kochról saját kapujának bal alsó sarkába pattant a labda (3-1). A második félidőre a Vidi visszavett az első félidő magas iramából, de továbbra is támadásban maradt, és helyzetei is adódtak. A Ferencváros kevés veszélyt jelentett a hazaiak kapujára, ezért a házigazdák viszonylag kényelmesen tartották az előnyt, sőt, a hosszabbításban egy nagy védelmi hibát kihasználva, Mirko Maric találatával tovább növelték azt, és végül 4-1-re nyerték meg a találkozót.

Győzelmével a Vidi megőrizte esélyét a bajnoki címre, amennyiben nyer jövő heti zárófordulóban Kispesten, Fehérvárra kerül az arany, minden más esetben a jelenlegi éllovas Honvéd szerzi meg az elsőséget.

Videoton FC - Ferencváros 4-1 (3-1)
Gólszerzők: Lazovic a 36., Stopira a 42., Koch (öngól) a 45., Maric a 92., ill. Nego (öngól) a 6. percben


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS