Újrajátsszák Ungváron az első ukrán-magyart

2017. május. 24., 14:18   |    

Újrajátsszák Ungváron az első ukrán-magyart

Az ukrán labdarúgó-válogatott huszonöt évvel ezelőtt Magyarország ellen játszotta első hivatalos mérkőzését. Május 30-án újrajátsszák ezt a találkozót az akkori résztvevők, illetve a korszak meghatározó játékosai.

Elsőként Magyarország ismerte el az 1991-ben függetlenné vált új ukrán államot, talán ennek is köszönhető, hogy egy évvel később a mieink ellen játszotta első nemzetközi mérkőzését az ukrán labdarúgó-válogatott. A történelmi találkozót 1992. április 29-én rendezték meg Ungváron. A mérkőzést Kiprich József duplájával és Sallói István egy góljával a mieink 3-1-re megnyerték, az ukránok az utolsó pillanatokban Ivan Hecko szabadrúgásgóljával szépítettek. A mérkőzés 25. évfordulója alkalmából, május 30-án a két ország jubileumi válogatottja újrajátssza a mérkőzést, a helyszín most is Ungvár lesz.

A magyar jubileumi válogatottban többen is játszanak az 1992-es csapatból, de tagjai a keretnek a kilencvenes évek más meghatározó válogatott játékosai is, mint Détári Lajos, Sallai Sándor, Pintér Attila vagy Véber György.

A magyar csapatot Gellei Imre irányítja, de vendégként ott lesz a találkozón a 25 évvel ezelőtti magyar válogatott szövetségi kapitánya, Jenei Imre is. A magyar játékosok egy nappal a mérkőzés előtt, Nyíregyházán találkoznak, és a meccs napján utaznak Ungvárra, ahol hatalmas érdeklődés övezi a mérkőzést, így könnyen előfordulhat, hogy a 25 évvel ezelőtt találkozóhoz hasonlóan ezúttal is telt ház fogadja majd a csapatokat.

A magyar keret:

Kapusok

ANDRUSCH JÓZSEF
VLASZÁK GÉZA

Védők

MÓNOS TAMÁS
FEHÉR CSABA
TELEK ANDRÁS
MÉSZÖLY GÉZA
ÉGER LÁSZLÓ
CSEH ANDRÁS
SALLAI SÁNDOR
SALLÓI ISTVÁN

Középpályások

HALMAI GÁBOR
PINTÉR ATTILA
MÁRTON GÁBOR
VINCZE OTTÓ
VÉBER GYÖRGY
ILLÉS BÉLA
DÉTÁRI LAJOS
JENEI SÁNDOR

Támadók

DOMBI TIBOR
TÖKÖLI ATTILA
WALTNER RÓBERT
VINCZE ISTVÁN

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS