Az MLSZ elkötelezett a rasszizmus és a diszkrimináció elleni harcban

2017. május. 26., 08:00   |    

Az MLSZ elkötelezett a rasszizmus és a diszkrimináció elleni harcban

Ezen a héten Rómában tartották az Európai Unió Erasmus+ programja keretében kiírt 1. BRISWA-projekt nemzetközi konferenciáját. A 18 hónapos, ez év februárjában kezdődött rendezvénysorozat célja a rasszizmus és a diszkrimináció elleni további fellépés a futballban.

A pályázat megvalósítója az olasz, a szerb,a görög, a bolgár és a román sportszervezetek és labdarúgó-akadémiák mellett a Debreceni Honvéd Sport Egyesület, ismertebb nevén a Debreceni Olasz Focisuli.

A workshopon előadást tartott – többek között – Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke, és Bruno Peres, az AS Róma sztárjátékosa is.

Magyar részről Hegedűs Gábor, a debreceni egyesület szakosztályigazgatója tartott beszámolót az eddigi tapasztalatokról, mellette Kovács Szilveszter, az MLSZ Grassroots igazgatója, és Vámos Tibor, az MLSZ Grassroots, Fair Play és Kisebbségi Bizottságának elnöke szólalt fel a konferencián.

Mindketten hangsúlyozták, hogy MLSZ már jó ideje zéró toleranciát hirdetett a rasszizmus ellen, és elkötelezett az UEFA Grassroots és Fair Play értékei és iránymutatása mellett.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS