Magyar Kupa: A Fradi zsinórban harmadszor nyert, ezúttal büntetőkkel

2017. május. 31., 22:16   |    

Magyar Kupa: A Fradi zsinórban harmadszor nyert, ezúttal büntetőkkel

A címvédő Ferencváros a Vasassal csapott össze a Groupama Arénában a Magyar Kupa 2016–2017-es kiírásának döntőjében, és 1–1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 5–4-re nyertek a zöld-fehérek. A Fradi összességében a 23., zsinórban pedig a harmadik kupagyőzelmét szerezte.

Az FTC a klub történetében harmadik alkalommal tudta sorozatban háromszor elhódítani a trófeát, korábban 1942 és 1944, valamint 1993 és 1995 között sikerült neki ez a bravúr.

Magyar Kupa, döntő:
Ferencváros–Vasas 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – 11-esekkel: 5–4
Groupama Aréna, v.: Solymosi
gólszerzők: Varga R. (26.), illetve Kulcsár T. (47.)
sárga lap: Moutari (80.), Cukic (90+7.), illetve Burmeister (25.), Remili (37.), Saglik (42.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Lovrencsics (Csernik, 90+5.) – Hajnal (Sternberg, 80.), Gera (Cukic, 69.) – Varga R., Kleinheisler, Moutari – Radó

Vasas: Nagy G. – Ristevski, Vaskó, Burmeister (Korcsmár, a szünetben) – Kleisz, Vida, Berecz, Hangya (Murka, 57.) – Remili, Saglik, Kulcsár T. (Gaál B., 96.)

A gólok története:

26. perc: Varga 25 méterről szabadrúgásból laposan vette célba a jobb alsó sarkot, Nagy későn indult el a labdára, amely így a hálóban kötött ki (1–0).

47. perc: Kulcsár vezette fel a labdát a jobb oldalán, Lovrencsics csak behátrált, még akkor sem támadta meg, amikor már a 16-oson belül járt, ő pedig félmagasan kilőtte kapu jobb oldalát (1–1).

A tizenegyesek:

A 32. születésnapját ünneplő Remili lövése a jobb kapufáról vágódott a hálóba (0–1).
Varga a bal alsóba helyezett (1–1).
Berecz higgadtan emelt a kapu közepébe (1–2).
Leandro magabiztosan lőtt a léc alá (2–2).
Ristevski középre emelte a labdát Dibusz lábbal védte.
Radó a kapu jobb oldalába bombázott (3–2).
Vida laposan lőtt a bal alsóba (3–3).
Sternberg szintén a bal alsót választotta (4–3).
Gaál nagy erővel lőtt a léc alá (4–4).
Cukic higgadtan a jobb alsóba (5–4).

A találkozót a Bozsik Bajnokok gálamérkőzés előzte meg, a nyugati és a keleti csapatban többségében nehéz körülmények között élő fiatal labdarúgók léptek pályára.

A közel 15 ezer néző előtt megrendezett fináléban ugyan Kleinheisler révén a Ferencváros előtt adódott az első komolyabb lehetőség, a Vasas azonban jóval tudatosabb futballt mutatott be, és rendre szép összjátékkal jutott el ellenfele 16-osának előteréig. Bő húsz perc után a Ferencváros vette át az irányítást, ennek gyorsan meg is lett az eredménye, igaz, Varga távoli szabadrúgásánál csúnyán elszámította magát az angyalföldiek kapusa. A hazai pályán játszó zöld-fehérek három perccel később megduplázhatták volna előnyüket, de a játékvezető nem adta meg Moutari gólját, mondván a kipattanót megelőzően Naggyal szemben szabálytalankodott Radó.

A 41. percben csak néhány centin múlott a Vasas egyenlítése, Hajnal veszített labdát a saját térfelén, a villámgyors kontra végén Saglik lövése a felső lécről a gólvonal elé vágódott le.

A Vasas szinte rögtön a szünet után egyenlített, ettől kissé megzavarodtak a hazai futballisták. A Vasas kicsit visszavett a tempóból és átállt a kontrákra. A 67. percben egy ilyen ellenakció végén Kulcsár szerezhetett volna vezetést az angyalföldieknek, de Dibusz védte a ziccert. Az FTC elsősorban Moutari gyorsaságára épített, de a villámléptű támadónak legtöbbször teljesen egyedül kellett felvennie a harcot a Vasas-védőkkel. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt újra Varga próbálkozott távolról, kiváló lövése azonban a felső lécen csattant. Bő másfél perc volt hátra, amikor belső védő Ristevski óriási lendülettel indult meg, majd ziccerbe hozta Murkát, a cserejátékos azonban fölé lőtte a meccslabdát.

A 89. percben, 1–1-es állásnál ijesztő jelenetsor játszódott le: Lovrencsics Gergő a labdáért felugorva Murka Benedekkel fejelt össze, majd elterült a földön. Solymosi Péter játékvezető pár másodperccel később megállította a játékot, majd előbb az FTC egészségügyi stábja, aztán a mentők is a pályára futottak. Pár percig nem lehetett tudni, mennyire komoly a baj, de az orvosi stáb még a pályán stabilizálta a játékos állapotát, majd Lovrencsicset nyakmerevítővel, hordágyon vitték le a pályáról. A játékos integetéssel jelezte, hogy már magánál van. Lovrencsicset azonnal CT-vizsgálatra kórházba szállították, ahol kiderült, orientált a mozgása, a gerince nem sérült meg.

A hosszabbításban a Ferencváros játszott egy kissé veszélyesebben, de gól nem született, így következhettek a büntetők. A 11-es rúgások során a tíz rúgó közül egyedüliként a Vasasból Ristevski hibázott, így a veterán Cukic büntetője zárta le az összecsapást.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS