U18: svéd siker Csákváron
U18 férfi   |   Archívum   |   2017. június. 06., 21:15
U18: svéd siker Csákváron

U18-as válogatottunk 4-1-re alulmaradt a svédek elleni felkészülési összecsapáson, Csákváron.

Az őszi Eb-selejtezőre készülő U18-as válogatottunk májusban nemzetközi tornát nyert Kínában, a héten pedig ismét edzőtáborozást tart a csapatnak Marcus Jahn szövetségi edző. A héten két mérkőzés is szerepel a programban, kedden és csütörtökön egyaránt a svéd együttes az ellenfél. A keddi mérkőzésen a svédek a 8. percben egy óriási szabadrúgásgóllal szereztek vezetést (0-1), majd nem sokkal később szusszanhattak egyet a csapatok, villámlás miatt megszakította a meccset a játékvezető, a kényszerszünet fél óráig tartott.

Az első félidő hátralévő részében a magyar válogatott játszott kezdeményezőbben, de a jól védekező svéd együttes tartotta az eredményt. A második félidőben is a mieink uralták a játékot, de a vendégek nagyon okosan futballoztak, kontráikkal többször is veszélyeztettek a kapunk előtt. Az 58. percben egy szöglet után megduplázta előnyét a svéd csapat (0-2), majd egy kontra után megszerezte a harmadik gólját is (0-3). Nem sokkal később sikerült szépíteni, Schindler jobb oldali beadása után Palincsár Martin fejelt a hálóba (1-3), de a svédek egy újabb kontra végén beállították az 1-4-es végeredményt.

- Nagyon jó csapattal játszottunk, és hiába próbáltuk a legtöbbet kihozni a mérkőzésen, ma ez kevésnek bizonyult. A hátul elkövetett egyéni hibák okozták a nagy különbségű vereséget, támadásban pedig sok technikai hibával játszottunk, ezért nem tudtuk gólra váltani a helyzeteket. Benne van a csapatban, hogy csütörtökön visszavágjon a mai vereségért, bízom benne, hogy azon a mérkőzésen kevesebb hiba lesz a játékunkban, és legyőzzük a svédeket - mondta a találkozót követően Marcus Jahn szövetségi edző.

Magyarország-Svédország 1-4 (0-1)
Magyarország: Bese Balázs - Bolla Bendegúz (Krebsz Máté, 79.), Schindler Olivér, Virág Ákos, Gajda Márkó (Kiliti Róbert, 62.)- Lustyik Levente, Banó Szabó Bence (Harangozó Bence, 79.) - Palincsár Martin, Stoiacovici Dávid, Szabó Máté (Bévárdi Zsombor, 62.)- Szabó Levente (Kisari Tibor, 70.)
Magyar gólszerző: Palincsár

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.