Női A-válogatott: négygólos magyar siker a bolgárok ellen

2017. június. 07., 18:23   |    

Női A-válogatott: négygólos magyar siker a bolgárok ellen

Női A-válogatottunk végig dominálva magabiztos győzelmet aratott a bolgárok ellen a két csapat balmazújvárosi felkészülési mérkőzésén.

Az ősszel kezdődő vb-selejtező sorozatra készülő női A-válogatott szerdán délután nemzetközi mérkőzésen lépett pályára Balmazújvárosban, az ellenfél a bolgár csapat volt. Markó Edina nem számíthatott minden kulcsemberére a találkozón (nem játszott például Jakabfi Zsanett és Csiszár Henrietta sem), de a rendelkezésre álló meghatározó játékosaink ott voltak a kezdőcsapatban.

A kezdő sípszó előtt Fenyvesi Evelint köszöntötte a szövetség, a Ferencváros középpályása 25. mérkőzésén lépett pályára a nemzeti csapatban. A magyar válogatott rögtön a kezdés után magához ragadta a kezdeményezést, az első negyedórában több nagy helyzetet is sikerült kialakítania a bolgár kapu előtt, de ekkor még elmaradt a gól. A magyar védelemnek mindeközben szinte semmi dolga nem akadt, folyamatosan a bolgár térfélen zajlott a játék.

A 23. percben Vágó Fanni tette ki a labdát a bal oldalon felfutó Tóth Gabriellának, aki egyből középre tette azt, az érkező Mosdóczi Evelin pedig közelről a hálóba továbbított (1-0). Hét perccel később ismét Vágó Fanni volt az előkészítő, nagyszerűen játszott össze Zágor Bernadettel, aki a balösszekötő helyén betört a 16-oson belülre, majd a kapus mellett a jobb sarokba lőtte a labdát (2-0). A játékrész utolsó negyedórájában kevesebb helyzetünk volt, de egy-két lehetősége azért így is adódott a gólszerzésre a csapatnak. Ezekből nem sikerült betalálni, az első félidő kétgólos magyar vezetésnél ért véget.

0607_hun_bul_8|

A szünetben Markó Edina szövetségi kapitány két helyen is változtatott, a csapatkapitány Hummel-Smucher Angéla helyén Nagy Ágnes, a második gólt szerző Zágor Bernadett helyén Németh Loretta folytatta a játékot. A fordulás után sem változott a játék képe, a magyar válogatott dominált, Szőcs Rékának nem volt dolga a kapuban, a mieink birtokolták a labdát, és próbálták megbontani a bolgárok védelmét. Az 55. percben az első félidőben az előkészítésben jeleskedő Vágó Fanni megszerezte a harmadik magyar gólt, egy kipattanó labdát lőtt 17 méterről a bal alsó sarokba (3-0). A következő percekben Zeller Dóra és Németh Loretta is közel járt a gólszerzéshez, majd Nagy Lillát és Tóth Alexandrát küldte pályára Markó Edina.

Az utolsó húsz perc két újabb magyar cserével (Pinczi Anita és Papp Dóra érkezett) és Zeller Dóra sistergős kapufájával kezdődött meg, a 83. percben viszont ugyanez a kapufa visszaadta tartozását, Pinczi Anita beadása után innen pattant ki jó helyre a labda, az érkező Zeller pedig a jobb felső sarokba bólintott (4-0). Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, a magyar válogatott végig jelentős fölényben játszva, magabiztosan nyerte meg a mérkőzést.

- Nem volt könnyű dolgunk, mert a bolgárok mindent megtettek, hogy tördeljék a játékot, és kevés területet hagytak a tizenhatosuk előterében. Így is szereztünk négy gólt, vezettünk formás támadásokat, ezért úgy gondolom, a szezon végén, egy kissé már fáradtan egy jó meccset játszottunk, kihoztuk magunkból azt, ami ma bennünk volt - értékelt a találkozó után Markó Edina.

Magyarország-Bulgária 4-0 (2-0)
Magyarország: Szőcs Réka - Mosdóczi Evelin (Papp Dóra, 72.), Szeitl Szilvia, Szabó Viktória, Tóth Gabriella (Pinczi Anita, 72.) - Fenyvesi Evelin (Tóth Alexandra, 62.), Hummel-Smuczer Angéla (Nagy Ágnes, 46.) - Rácz Zsófia (Nagy Lilla, 62.), Vágó Fanni, Zeller Dóra - Zágor Bernadett (Németh Loretta, 46.)
Gólszerző: Mosdóczi 23., Zágor 30., Vágó 55., Zeller 83.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS