U21: Megérdemelt győzelem Lengyelországban

2017. június. 09., 20:52   |    

U21: Megérdemelt győzelem Lengyelországban

A magyar férfi U21-es válogatott Lengyelországban, Niecieczában lépett pályára a hazaiak korosztályos csapata ellen, és jó játékot bemutatva, megérdemelten nyert 1–0-ra.

A magyar férfi U21-es válogatott korosztályváltáson esett túl, így teljesen új kerettel, az 1996. január 1-je után született labdarúgókkal készül az Eb-selejtezőkre. Görögország és Szlovákia után a csapat harmadik felkészülési meccsén Lengyelország volt az ellenfél. A felkészülési meccsek célja, hogy a szakmai stáb megtalálja a megfelelő játékoskeretet, mire 2017. szeptember 5-én megkezdődnek a 2019-es Európa-bajnokság selejtezői.

Michael Boris vezetőedzőnek nem volt könnyű dolga a mérkőzés előtt, hiszen Balogh Norbert, Sallai Roland, Kleisz Márk és Tóth Bence az A-válogatott keretével készül Andorrában, míg Gazdag Dániel, Koszta Márk, Gergényi Bence, Tömösvári Bálint és Csernik Kornél a Bernd Storck és az OTP Bank Liga nemzetközi kupában érdekelt csapatai közötti megállapodás miatt nem tarthatott a csapattal. Emellett a sérült, illetve betegséggel küzdő játékosok sora is hosszú: Zsótér Donát, Hegedűs János, Szűcs Kristóf, Szántó Tamás, Bíró Bence és Jancsó András sem állhatott a válogatott rendelkezésére.

A magyar csapatban négy újonc is pályára lépett Lengyelország ellen: Bukrán Erik, Tóth Máté, Szalai Attila és Murka Benedek is debütált az U21-es válogatottban, mindannyian a kezdőcsapatban kaptak helyet. A mérkőzésre Niecieczán került sor a lengyel első osztályban szereplő Termalica otthonában, mégpedig gyakorlatilag telt ház, 4057 néző előtt.

A mérkőzés első perceiben a hazai csapat azonnal megpróbálta magához ragadni a kezdeményezést, és nyomás alá helyezte a magyar csapatot, ám a védelmünk állta a rohamokat, és mintegy tíz perc elteltével kiegyenlítődtek az erőviszonyok. A magyar csapat – melyet Michael Boris folyamatosan irányított az oldalvonal mellől – taktikusan, türelmesen játszott. Bár a lengyelek többet birtokolták a labdát, ez jobbára meddő mezőnyfölénynek bizonyult, és amikor mégis eljutottak a kapunkig, akkor Bukrán hárított magabiztosan.

Eközben a mieink kontráiban sokkal inkább benne volt a gól, a félidő végéhez közeledve Murka, Rácz és Makrai előtt is adódott lehetőség, de vagy a kapus hárított, vagy pontatlanra sikerült a befejezés.

A második félidőt még bátrabb játékkal kezdte a magyar csapat, amely szinte a félpályáig tolta fel a védekezését, és egyértelműen átvette a mérkőzés irányítását. A széleken többször is sikerült ellenfelünk mögé kerülni, és átlövésekkel befejezni a támadást.

A legnagyobb lehetőség azonban egy kontra után adódott: Makrai megvívott egy labdáért, majd remek ütemben ugratta ki a csereként beálló Kundrákot, aki eltolta a labdát a kapujából kilépő Weglatz mellett, ám kissé kisodródva, óriási helyzetben az oldalhálóba lőtt.

A hátralévő időben mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de az eredmény sokáig nem változott. A 80. percben előbb Szabó Bence előtt adódott tiszta lehetőség, 20 méterről csavart jobb sarok felé, de a kapus odaért. Pár perccel később viszont már megszületett a magyar gól: agresszív letámadással hoztuk zavarba a lengyel védelmet, amely elpasszolta a labdát. Kundrák csapott le a lehetőségre, kicselezett egy embert, majd 16 méterről az üres kapuba passzolt – Weglatz kapus nem számított a nagy védelmi hibára, ezért a labdavesztés előtt messze kint állt a kapujából.

A magyar válogatott fegyelmezett, helyenként kimondottan ötletes és szép kombinációkat bemutatva rászolgált a győzelemre Lengyelország ellen.

Lengyelország–Magyarország 0–1 (0–0)
Gól: Kundrák (82.)

Magyarország: Bukrán Erik – Lenzsér Bence, Kecskés Ákos, Szalai Attila, Murka Benedek (Zabari Dávid, 88.), Katona Máté, Vida Máté, Tóth Máté (Szabó Bence, 66.), Spandler Csaba (Polgár Kristóf 66.), Makrai Gábor, Rácz Barnabás (Kundrák Norbert, 59.)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS