Árgus szemekkel figyelik, tesztelik a tehetséges játékvezetőket

2017. június. 12., 11:30   |    

Árgus szemekkel figyelik, tesztelik a tehetséges játékvezetőket

Az MLSZ Játékvezetői Bizottsága a jövőt is építi, ennek jegyében kiemelt figyelmet fordít a megyei játékvezetői talentumokra.

Az alapszintű akadémiai felvételi vizsgára a megyék előkészítő csoportjából két-két megyei első osztályban tevékenykedő játékvezetőt és asszisztenst delegálhattak. Végül összesen hatvanhét tehetséges fiatalt jelöltek a megyei bizottságok.

A jelölési, pályázati feltételek a következők voltak: minimum 3 éves játékvezetői, asszisztensi működési tapasztalat; megfelelő fizikai, elméleti felkészültség és a magasabb osztályú működéshez tehetség; legalább 2 éves megyei első osztályú kerettagság, és legalább tíz megyei első osztályú mérkőzés játékvezetőként, asszisztensként; érvényes sportorvosi engedély; előnyt jelentő angol nyelvtudás; a munkahely, az iskola és a játékvezetői elfoglaltság összeegyeztethetősége; folyamatos részvétel a képzésben, és a rendszeres működés vállalása a saját megyében, bajnokságában, osztályában.



A fizikai tesztet az Ikarus-pályán tartották, ahol az új FIFA-tesztet teljesítették a résztvevők az országos szintidőkkel. A játékvezetőkre mozgáskoordinációs felmérés, az asszisztensekre gyakorlati lesteszt várt. Azt követően elméleti és videós tesztet töltöttek ki a vecsési Airport Hotelben. Az MLSZ JB vezetése hasznos tapasztalatokkal gazdagodott, és valós képet kapott arról, hogy pontosan kikre számíthatnak az alapszintű akadémiai képzés során.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS