Élménybeszámoló és köszöntés a válogatottak klubjában

2017. június. 13., 13:43   |    

Élménybeszámoló és köszöntés a válogatottak klubjában

Újabb remek hangulatú összejövetelt tartott a Válogatottak Klubja hétfőn a Hotel Gellért különtermében.

Ezúttal az 1992-ben játszott, Ukrajna első hivatalos nemzetközi mérkőzésének 25. évfordulója alkalmából rendezett ungvári visszavágón szerepelt csapat tagjainak élménybeszámolóját hallgathatták meg a klubtagok. Gellei Imre a csapat szakvezetőjének beszámolóját, Csiki Károly, a küldöttség vezetőjének elbeszélése követte, majd a túráról készült rövid mozgóképes összefoglalót nézhettek meg a több generációhoz tartozó egybegyűltek. A kirándulás képeinek, történéseinek filmes felelevenítése után a pályára lépő játékosok osztották meg személyes benyomásaikat a 3-1-es ukrán sikerrel végződött nosztalgiamérkőzésről.

Sallói István elmondta, számára külön is emlékezetes volt a 92-es mérkőzés, hiszen itt szerezte első (és egyetlen) válogatottbeli találatát. Mónos Tamást a szeretet és tisztelet megnyilvánulásai érték váratlanul, Sallai Sándor a csapaton belüli remek hangulatot és a „harmadik félidő” emlékezetes pillanatait emelte ki mondandójában, Telek András pedig a hasonló mérkőzések szervezését szorgalmazta.

Ezt követően dr. Borbély Zoltán köszöntötte a nemrégiben 90. születésnapját ünneplő Raduly Józsefet. A legidősebb magyar válogatott labdarúgó, a Vasas egykori kitűnő szélsője rögtönzött beszédében megindítóan mesélt életéről, pályafutásáról. Megemlítette azt a hat esztendőt is, amelyet Ukrajnában hadifogolyként és a táborban is futballozva töltött el. Kiemelte a játék, a labdarúgás segítette a túlélésben. A rangidős futballista élete legnehezebb időszakairól is átható életszeretettel és bölcsességgel mesélt, így nem csoda, hogy derűjének és finom humorának köszönhetően mosolyt csalt a hallgatóság arcára - de a szemekben megcsillant egy-egy könnycsepp is.

Ezt követően a közelmúlt és a rég múlt futball legendái jó hangulatú adomázással folytatták a klubnapot. A Válogatottak Klubjának következő rendezvénye várhatóan szeptember elején lesz.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS