Főoldal > Strandlabdarúgás > Talent Cup: döntőt játszik vasárnap a magyar válogatott

Talent Cup: döntőt játszik vasárnap a magyar válogatott

A görögök pénteki legyőzése után U21-es strandlabdarúgó-válogatottunk szombaton nagy csatában verte a spanyolokat. Vasárnap 17.00 órától a franciák elleni döntőben védheti meg tavaly szerzett címét a magyar csapat.
Egy éve sokan talán még megmosolyogták a magyar szövetség vezetőit amiatt, mert a világon egyedülálló módon megszervezték a szakág első nemzetközi utánpótlás-válogatott tornáját Siófokon. Csakhogy a nemzetközi strandlabdarúgó-szövetség hitt a magyar ötletben – idén már nyolc válogatott érkezett a Balaton partjára, így a Talent Cup a nemzetközi strandlabdarúgás legnagyobb utánpótlástornája.

A létszám ugyanakkor jelzi a színvonal emelkedését is. Ebben a szakágban is a világ legjobbjai között van a spanyol vagy a francia válogatott, és ott is egyre komolyabban veszik az utánpótlásképzést, a magyar mintára alapozva.

A torna pénteki napjának legnagyobb különbségű győzelme a tavalyi győztes magyar válogatotté volt, a 8-1-es siker a görögök ellen igen jó rajtnak mondható. Berkes László együttesében volt hiányzó, voltak kisebb sérüléssel játszók, és voltak balszerencsések, mint például a tavalyi felnőtt bajnokság legjobb játékosának választott Rutai Balázs, akinek nem sikerült gólt szereznie, pedig sokat tett érte. Sikerült viszont a gólszerzés Turós Viktornak, aki négyszer hallotta a nevét a stadion hangosanbeszélőjén át. A görög válogatott igyekezett szorossá tenni a meccset, de nem volt esélye.

A szombati napon a magyar válogatott nagy csatában, 4-3-ra nyert a spanyolok ellen. A mérkőzés egyik hőse Iváncsik Norbert, a magyar csapat kapusa volt, aki amellett, hogy büntetőt védett, több hatalmas bravúrral járult hozzá a sikerhez. A mieink legjobb mezőnyjátékosa Turós Viktor volt, aki a görögöknek szerzett négy találatát újabb két góllal fejelte meg, így jó eséllyel pályázik a viadal gólkirályi címére. A magyar csapat vasárnap 17 órakor döntőt játszik a francia válogatott ellen. Az ellen a francia válogatott ellen, amely az első napon nagyszerűen játszó, ám a második napon sokat hibázó lengyeleket verte megkérdőjelezhetetlen magabiztossággal. Bryan Maison két góljával a franciák vezére lett, bár Stefan Francois csapata ezúttal is kifejezetten egységes, stabil teljesítményt nyújtott, nem egyéniségei, hanem a közösség hozta az eredményt.

A pénteki nap eredményei

Fehéroroszország-Spanyolország 3-5
Lengyelország-Ukrajna 7-5
Franciaország-Csehország 5-4
Magyarország-Görögország 8-1

A szombati eredmények

Csehország-Ukrajna 3-5
Görögország-Fehéroroszország 3-2 (hosszabbítás után)
Franciaország-Lengyelország 4-1
Magyarország-Spanyolország 4-3
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Bajnokságok

  A strandlabdarúgó szakág a szezon két legfontosabb hazai rendezésű eseménye előtt áll. Ezen a hétvégén (2017. augusztus 4-5.), pénteken és szombaton a magyar bajnokság –hivatalos nevén a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga – döntőjére kerül sor.

  Világklasszisok a homokon
 • Strandlabdarúgás

  A megfiatalított magyar válogatott Japán mögött a második helyen végzett a thaiföldi felkészülési strandlabdarúgó-tornán.

  Strandlabdarúgás: Ezüstérem Bangkokból
 • Strandlabdarúgás

  Siófokon rendezi az MLSZ Strandlabdarúgó szakága a szezon legfontosabb eseményét, az Euro Beach Soccer League nevű tornát, amely selejtező az Európa-bajnoki döntőre.

  Strandlabdarúgás: a világelit érkezik Siófokra
 • Strandlabdarúgás

  U21-es strandlabdarúgó-válogatottunk második mérkőzését is megnyerte a siófoki Talent Cupon, ezúttal Fehéroroszország volt az "áldozat".

  Talent Cup: hibátlan magyarok
 • Strandlabdarúgás

  A délutáni kezdés ellenére meglepően nagy érdeklődés mellett kezdődött Siófokon, az MLSZ Beach Arénában a világ első U21-es strandlabdarúgó tornája, a Talent Cup.

  Talent Cup: Turós csodagóljával győztes magyar rajt
 • Strandlabdarúgás

  Hatalmas siker, egyben hatalmas elismerés is az MLSZ Strandlabdarúgó Szakág számára, hogy a világon elsőként rendezhet a szakág Magyarországon, a sportág hazai központjában, a siófoki MLSZ Beach Arénában U21-es nemzetközi tornát.

  Strandlabdarúgás: a világon először U21-es nemzetközi torna, a helyszín Siófok
 • Strandlabdarúgás

  Strandlabdarúgás: nagy csaták a négyes döntőért
 • Strandlabdarúgás

  A forduló második napját ott folytatta a Siófok, ahol előző este abbahagyta: megnyugtató játékkal, eredményes támadásokkal nyerték meg a mérkőzésüket a Bodon FC ellen.

  Strandlabdarúgás: Öten harcolnak két helyért
 • Strandlabdarúgás

  Az Nemzeti Strandlabdarúgó Liga második bajnoki fordulójának vasárnapi mérkőzései a szombati extra eseményekhez képest nyugalmasabb körülmények között zajlottak. Nagy meglepetés nem történt, az előzetesen esélyesebbnek vélt csapatok megnyerték a mérkőzéseiket.

  Strandlabdarúgás: győztek az esélyesek
 • Strandlabdarúgás

  Eric Bomfim, Luiz Escobar, Alex Fabiano Dutra - ők azok a brazil edzők, akik az ottani szövetség strandlabdarúgó szakága, valamint az MLSZ Strandlabdarúgó Szakága közötti együttműködés alapján érkeztek Magyarországra.

  Strandlabdarúgás: edzők már jöttek, játékosok jönnek