Izraeli, máltai és lett riválisok a nemzetközi kupákban

2017. június. 19., 13:39   |    

Izraeli, máltai és lett riválisok a nemzetközi kupákban

Az UEFA elkészítette a Bajnokok Ligája második és az Európa Liga első selejtezőkörének sorsolását.

A BL-selejtező sorozatban érdekelt Budapest Honvéd az izraeli bajnokcsapatot, a Korhut Mihályt is foglalkoztató Hapoel Beer-Sevát kapta a sorsoláson, a magyar együttes idegenben kezdi meg a párharcot. A Hapoel Beer-Seva az előző idényben az Európa Liga csoportkörében kétszer is legyőzte az olasz Intert, majd az egyenes kieséses szakaszban a Besiktas ellen búcsúzott a sorozattól. Hazája bajnokságát fölényesen, 13 pont előnnyel nyerte meg. A legutóbbi két válogatott mérkőzést sérülés miatt kihagyó Korhut Mihály együttese közel egy hete, június 13-án kezdték meg a felkészülést az idényre.

Az Európa Liga-selejtezőkben érdekelt csapataink közül a Vasas is izraeli riválist kapott: a bajnokságban bronzérmet szerző Beitar Jerusalem együttesét. A Beitar tavaly három sikeres selejtezőkör után a play off körben búcsúzott az EL-től, a Saint-Etienne elleni vesztes párharc után. Amennyiben a Vasas továbbjut, a második selejtezőkörben az albán Partizani Tirana és a bolgár Botev Plovdiv párharc győztesével játszhat.

A Ferencváros a lett bronzérmes Jelgava ellen kezdi meg az EL-selejtezőt. A Jelgava tavaly nagy meglepetésre a Slovan Bratislavát búcsúztatta simán, 3-0-ás összesítéssel az Európa Ligában, majd a harmadik selejtezőkörben éppen a Vasas ellenfele, a Beitar Jerusalem ejtette ki a sorozatból. Ha a Ferencváros továbbjut, a dán Midtjylland és az ír Derry City párharcának győztese vár rá.

A Videoton FC a máltai bajnokság ezüstérmesét, a Balzant kapta ellenfélként. A Balzan tavaly az első körben kiesett az EL-selejtezőkből, az azeri Neftci búcsúztatta. Ha a fehérváriak sikerrel veszik ezt a kört, a második fordulóban az észt Nomme Kalju vagy a feröeri B36 Tórshavn csapatával mérkőznek meg.

A magyar csapatok párosítása:

Bajnokok Ligája:

Hapoel Beer-Seva (izraeli)-Budapest Honvéd

Európa Liga:

Beitar Jeruzsálem (izraeli)–Vasas
Ferencváros–Jelgava (lett)
Videoton FC –Balzan (máltai)

A magyar csapatok programja:

június 29.:

Beitar Jeruzsálem (izraeli)–Vasas
Ferencváros–Jelgava (lett)
Videoton FC –Balzan (máltai)

július 6.:

Vasas-Beitar Jeruzsálem (izraeli)
Jelgava (lett)-Ferencváros
Balzan (máltai)-Videoton FC
július 11. vagy 12.

Hapoel Beer-Seva (izraeli)-Budapest Honvéd

július 18. vagy 19.

Budapest Honvéd-Hapoel Beer-Seva (izraeli)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS