Rácz Zsófia Hollandiába igazolt

2017. június. 21., 11:46   |    

Rácz Zsófia Hollandiába igazolt

A magyar női A-válogatott középpályása a nagy terveket szövögető PSV Eindhoven együttesében folytatja pályafutását.

Az ősszel kezdődő vb-selejtező sorozat előtt álló női A-válogatott játékosai jelenleg nyári szabadságukat töltik, és többen közülük az őszi szezontól már új klubban folytatják pályafutásukat. Elsőként, még június elején, Németh Loretta szerződött új csapathoz, ő Győrből a ciprusi bajnok Apollon Limassolhoz igazolt. Új egyesületben kezdi meg a felkészülést Rácz Zsófia is, aki a német élvonalbeli Duisburg együtteséből a holland bajnokság bronzérmeséhez, a PSV Eindhovenhez szerződött.

- Bár a német bajnokság Európa egyik legerősebb ligája, mégis előrelépésnek érzem a váltást. Hollandiában egy nagy célokat kitűző klubhoz szerződtem, és az első benyomások alapján a körülmények is jobbak lesznek, mint Duisburgban voltak. Az sem mellékes, hogy a PSV-nél profi szerződést kínáltak, vagyis ezentúl kizárólag a futballra kell koncentrálnom, emellett pedig a felvázolt szakmai tervek is meggyőzőek voltak - mondta az mlsz.hu-nak Rácz Zsófia, akit néhány hónappal ezelőtt, a Duisburg egyik bajnoki mérkőzésén nézett ki a klubnak a PSV vezetőedzője. A válogatott középpályást már túl van az első PSV-edzéseken, a holland klub ugyanis már tavasszal meghívta őt néhány napra Eindhovenbe.

Idén Hollandia rendezi a női Eb-t, és a közelgő torna a női labdarúgás népszerűségének látható emelkedését hozta az országban, a bajnoki címmel egyelőre még nem rendelkező eindhoveni klub az erősödő holland labdarúgás meghatározó klubja szeretne lenni a közeljövőben.

- A PSV ambiciózus terveket tűzött ki a következő időszakra, az előttünk álló idényben a bajnoki cím vagy holland kupagyőzelem a cél, hosszabb távon pedig a Bajnokok Ligájában szeretne eredményesen szerepelni a csapat. A keret egyik legrutinosabb játékosa leszek, ezért az egyik fontos feladatom lesz, hogy segítsem a tehetséges, de egyelőre kevés tapasztalattal rendelkező fiatalokat. Nagyon várom az új kihívást, ahogyan a magyar válogatott soros vb-selejtezőit is, szeretnék a holland bajnokságból is meghatározó tagja lenni Markó Edina csapatának
- fogalmazott a középpályás.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS