Szakmai napon vettek részt a hazai kapusedzők

2017. június. 22., 14:00   |    

Szakmai napon vettek részt a hazai kapusedzők

Telkiben rendezett kapus szakmai napot a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával.

Több mint ötven kapusedző, köztük ma is aktív kapusok gyűltek össze Telkiben a szakmai napon. A szakembereket, akiknek az MLSZ képzési rendszerében felhasználható kreditpontokat ért a szakmai napon való részvétel, Sisa Tibor, a MLSZ edzőképzési igazgatóhelyettese köszöntötte, majd Elek Zsolt, a Király SZE erőnléti és koordinációs edzője tartott előadást.

A 108-szoros válogatott kapus, Király Gábor a kapusedzői felfogásról beszélt, és két évtizedes külföldi karrierje tapasztalatait összegezve arra a következtetésre jutott, hogy érdemes a kapusedzői feladatokat strukturálni, így az alapszinten dolgozó kapusedzőknek a kapusiskolában a három legfontosabb feladata az alapállás, a labdafogás és a helyezkedés megtanítása és begyakoroltatása. A középszinten dolgozók feladatai kiegészülnek az első lépés, a vetődés tanításával. Az emelt szintnél már a gyorsaság, a dinamika, a labdával való játék, a beadások és indítások megtanítása is elvárás.

Petry Zsolt, a Hertha BSC kapusedzője a német élvonalban szereplő együttes szakmai felfogásáról beszélt. Előadásában kiemelte, a legkisebbeknél kezdődik a kapusképzés a klubnál, és egy kapus koordinátor fogja össze a kapusedzők munkáját. Sokszor tartanak közös kapusedzéseket, amelyeken a klub összes kapusa részt vesz.

Andrusch József, az MLSZ kapusképzésért felelős szakembere a rendezvényen hangsúlyozta, hogy az UEFA ajánlása szerint az egyes országok képzései tartsák meg a nemzeti hagyományokat.

A délutáni gyakorlati bemutatón minden korosztály képviseltette magát U13-tól a felnőttig, a profi szintet Gyurján Márton, a Haladás hálóőre képviselte. A Király Kapusiskola szakmai stábja Hegedüs Péter vezetésével vezényelt bemutató edzést, közben Király Gábor konzultált a látottakról a résztvevő kapusedzőkkel. Petry Zsolt magas szintű összetett kapusgyakorlatokkal, technikai és meccs szituációs gyakorlati bemutatóval zárta a szakmai találkozót.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL