Bosnyák-kazah párharcot vezet Karakó Ferenc

2017. június. 27., 15:58   |    

Bosnyák-kazah párharcot vezet Karakó Ferenc

A labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójában kapott feladatot a magyar játékvezetői négyes.

A bosnyák Siroki Brijeg együttesét 1948-ban alapították, kétszer nyerte meg hazája bajnokságát, és a kupában is kétszer diadalmaskodott – legutóbb az idén. Legnagyobb sikerét 2006-ban érte el, amikor a fehérorosz Sahtar Szoligorszkot búcsúztatta a BL-selejtező első körében, de utána a skót ellenfele már nagy falatnak bizonyult.

Ezúttal Kazahsztánból érkezik a rivális Bosznia-Hercegovinába, mégpedig Szimkent városából az Ordabaszi lesz a Siroki Brijeg vendége a Pecarában. A kazah Premjer-liga jelenleg is tart, a gárda a harmadik a Kleinheisler Lászlót leigazoló listavezető Asztana és az Elek Ákost foglalkoztató Kajrat Almati mögött. A klubot 2000-ben alapították a Tomirisz és a Zsiger csapatainak egyesítésével, az Ordabaszi mindkét együttesnek a hivatalos jogutódja lett.

Június 29-én este fél kilenckor Karakó Ferenc a sípjába fúj a párharc első felvonásán. Asszisztensként Georgiou Theodoros és Lémon Oszkár segítik a munkáját, a tartalék-játékvezető szerepét Berke Balázs látja el. A továbbjutó a skót Aberdeen ellen maradhat versenyben.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS