Európa Liga: két góllal nyert a Fradi és a Vidi, hátrányban a Vasas

2017. június. 29., 22:41   |    

Európa Liga: két góllal nyert a Fradi és a Vidi, hátrányban a Vasas

Három magyar érdekeltségű mérkőzést játszottak csütörtökön az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában: a Ferencváros hazai pályán 2-0-ra nyert a lett Jelgava ellen, a Videoton FC ugyancsak 2-0-ra győzte le Felcsúton a máltai Balzant, míg a Vasas 4-3-as vereséggel zárt az izraeli Beitar Jeruzsálem otthonában.

A Ferencváros három új játékossal, Otigbával, Gorriarránnal és Priskinnel állt fel. Nagy lendülettel, ellenfelét letámadva kezdett a Ferencváros, alig néhány perc elteltével Varga már a kapufát is eltalálta. Nem sokkal később a villámgyors Moutari beadására érkezett jó ütemben a 11. percben. A félidő utolsó néhány percét leszámítva a Ferencváros szinte végig ellenfele térfelén járatta a labdát. A második játékrész is egy Varga-kapufával kezdődött. A hazai támadásokból sokáig hiányzott az átütő erő, de a gyengén futballozó Priskin helyére beküldött Bőle szinte azonnal gólpasszal mutatkozott be új csapatában. A hajrában is a zöld-fehérek irányították a játékot, de az eredmény már nem változott, Gera Zoltánék magabiztos előnyben kezdhetik meg a jövő heti visszavágót.

A bajnoki bronzérmes Vasas Petah Tikvában, zárt kapuk mögött lépett pályára a Beitar ellen. Az angyalföldiek kezdték veszélyesebben az összecsapást, ám az első 15 perc után a házigazda Beitar átvette az irányítást, majd a brazil Paulino góljával meg is szerezte a vezetést. A hazaiak ezt követően is alakítottak ki helyzeteket, de a magyar csapatot nem fogta meg a bekapott gól, vezetett veszélyes támadásokat, végül a 36. percben Evgen Pavlov fejesével egyenlített. Hét perccel később egy újabb beadás után az ukrán szép gólt lőtt, így a szünetben a Vasas vezetett. A második játékrész egy Beitar-kapufával indult, ám az ezt követő kirúgásból - egy védelmi hibát kihasználva - Kulcsár Tamás növelte a magyarok előnyét. Nem sokkal később a hazai vezetőedző, Saron Mimer pályára küldte a 37 éves, korábban a Liverpoolban, a Chelsea-ben és az Arsenalban is játszó Josszi Benajunt. Ennek ellenére továbbra is jól játszott a Vasas, több nagy helyzetet is kialakított, ám ezek egyikét sem váltotta gólra. Az utolsó öt percben ez megbosszulta magát: Benajun előbb gólt lőtt, majd gólpasszt adott, és mivel a szlovák Erik Sabo is betalált, a Beitar megfordította az összecsapást.

A Videoton FC a máltai Balzan együttesét fogadta, és a mérkőzés elején úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor szerzi meg az első gólját. Az idő azonban telt-múlt, de a Vidi vezető gólja nem akart megszületni, a szünetig csupán egy érvénytelenített találatig jutott el a fehérvári együttes. Az első félidőben jobbára védekező és kontrára játszó máltaiak a szünet után bátrabban kezdtek el játszani, és volt is bizony néhány veszélyes helyzetük. Hazai oldalról Bódi Ádám lövése volt a legígéretesebb a 60. percben, de egy védő a gólvonalról kivágta a labdát. A folytatás a Vidié volt, de sehogy sem sikerült gólt szereznie, még egy büntetőt is kihasználatlanul hagyott: a 73. percben Lazoviccsal szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Scsepovics a felső lécre bombázta, onnan kifelé pattant a labda. A 79. percben megtört a jég, Scsepovics javította korábbi hibáját, és egy több pontos passzból álló akció végén a balösszekötő helyéről, 13 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A négyperces hosszabbításban a Vidi két nagy helyzetet is kialakított, először Scsepovics még hibázott kihagyhatatlannak tűnő helyzetben, de az utolsó pillanatokban Lazovics egy kipattanóból bevette a máltai kaput (2-0), így a fehérváriak kétgólos előnyben várhatják a jövő heti, idegenbeli visszavágót.

Európa Liga, 1. forduló, 1. mérkőzések:

Ferencváros-FK Jelgava (lett) 2-0 (1-0)
Gólszerző: Varga R. (11., 69.)

Beitar Jerusalem (izraeli)-Vasas 4-3 (1-2)
Gólszerző: Paulino (19.), Benajun (88.), Vered (91.), Sabo (93.) illetve Pavlov (36., 43.), Kulcsár (53.)

Videoton FC-Balzan FC (máltai) 2-0 (0-0)
Gólszerző: Scsepovics (79.), Lazovics (94.)

Fotók a Videoton FC-Balzan mérkőzésről:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS