Futsal: a lengyelekkel játszunk az Európa-bajnokságért

2017. július. 06., 13:49   |    

Futsal: a lengyelekkel játszunk az Európa-bajnokságért

Csütörtökön Nyonban, az UEFA székhelyén tartják meg a futsal Európa-bajnoki selejtező play off körének sorsolását.

A jövő évi, szlovéniai Európa-bajnokságra már csak négy hely kiadó, a házigazdák mellett eddig az olasz, az azeri, az ukrán, a portugál, a spanyol, a kazah és az orosz válogatott biztosította helyét a tornára. A négy maradék helyre a magyar mellett a horvát, a cseh, a francia, a grúz, a lengyel, a román és a szerb válogatott pályázik: a nyolc csapat négy kisorsolt párharcának győztesei csatlakoznak az Eb-mezőnyhöz.

A francia és a grúz válogatottnak az előselejtezőből érkezve sikerült play off-helyre verekednie magát a tavaszi selejtezőkön, a többi csapat már az előző években is jó eséllyel harcolt az Eb-szereplésért, többen közülük gyakori résztvevői a tornának.

A csütörtöki sorsoláson a magyar válogatott mellé a lengyeleket húzták ki, a párharcot hazai pályán kezdjük. A párharc első mérkőzését szeptember 10–13. között, a visszavágót szeptember 24-27. között rendezik meg.

A magyar válogatott minden évben megmérkőzik a lengyelekkel a Visegrádi Négyek Tornán, legutóbb tavaly szeptemberben, a szlovákiai Homonnán találkozott egymással a két csapat, akkor a mieink 3-1-re nyerni tudtak. A lengyelek a legjobb csoportharmadikként jutottak tovább a selejtezőből, miután 1-1-es döntetlent értek el a spanyolok ellen, 4-2-re verték Moldovát és 4-0-ra kikaptak a szerb válogatottól.

- Kaphattunk volt erősebb ellenfeleket is, ezért nem vagyunk csalódottak a sorsolás eredménye miatt, de azt is látni kell, hogy a lengyel válogatott képes nagyon jó teljesítményre - mondta Sito Rivera a sorsolást követően. - Ezt bizonyította legutóbbi Eb-selejtezőjén is, amelyen végig egyenrangú ellenfele volt a spanyoloknak, és továbbjutást érő döntetlennel zárta a mérkőzést. Riválisunk erős, dinamikus játékosokkal rendelkezik, akik szeretik a párharcokat, csapatszinten pedig nagyszerűen védekeznek. Száz százalékot kell nyújtanunk mindkét mérkőzésen, és akkor sikerrel vehetjük a ránk váró akadályt, kivívhatjuk az Eb-szereplést.

A pótselejtező párosítása:

MAGYARORSZÁG–Lengyelország
Csehország–Szerbia
Franciaország–Horvátország
Románia–Grúzia


Elkészült az UEFA Futsal Cup csoportbeosztása is. Az előzetes hírekkel ellentétben az ETO FC Győr mégsem rendez Main Round kört, ráadásul az egyik legerősebb csoportba kapott besorolást. A házigazda olasz Luparense, a spanyol Barcelona és a cseh EP Chrudim mellől próbálja meg kiharcolna a továbbjutást az elitkörbe. A négyesből az első három jut tovább.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS