OTP Bank Liga: Győzelemmel rajtolt a címvédő

2017. július. 15., 22:39   |    

OTP Bank Liga: Győzelemmel rajtolt a címvédő

A címvédő Budapest Honvéd győzelemmel kezdett a labdarúgó OTP Bank Liga 2017–2018-as szezonjában: a nyitóforduló szombati játéknapján a vendég Haladást múlta felül 2–0–ra.

A kispestiek sorozatban 11. hazai találkozójukat nyerték meg az élvonalban, legutóbb az Újpest távozott egy ponttal a Bozsik Stadionból még tavaly októberben.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Budapest Honvéd–Swietelsky Haladás 2–0 (1–0)
Bozsik Stadion, 2090 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Bobál D. (30.), Lanzafame (89.)
sárga lap: Németh M. (35.), Kovács L. (51.), Simon Á. (59.), Halmosi (90.)

Honvéd: Gróf – Kamber, Lovric, Baráth – Ikenne–King (Bobál D., 4.), Tömösvári (Gazdag, 57.), Herjeczki, Nagy G. (Pölöskei Zs., 84.), Laczkó – Eppel, Lanzafame

Haladás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Tóth M., Simon Á. (Jancsó, 70.), Kiss B., Kovács L. (Rácz, 72.) – Williams (Halmosi, 72.), Németh M.

Rosszul indult a mérkőzés a kispestiek számára, mert rögtön megsérült George Ikenne–King. Ennek ellenére a Honvéd birtokolta többet a labdát, de komoly helyzeteket nem tudott kialakítani, csak rögzített szituációkból veszélyeztette Király Gábor kapuját. A nigériai játékos helyett csereként beállt Bobál Dávid éppen egy szabadrúgást követően fejelt gólt.

A második félidő az előző idény gólkirályának, Eppel Mártonnak a kapufájával indult, ezt követően viszont bátrabbá vált a Haladás, ennek köszönhetően a korábbiaknál sokkal több időt töltött a Honvéd térfelén. A közönség helyzetek nélküli kiegyenlített mezőnyjátékot láthatott, egyedül Királynak kellett egyszer bravúrt bemutatnia. A hajrában aztán az olasz Davide Lanzafame a gólpassza után gyönyörű gólt rúgott, ezzel eldöntötte a három pont sorsát.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS