Játékvezetőket képeznek a Kaposvári Egyetemen is

2017. július. 18., 15:09   |    

Játékvezetőket képeznek a Kaposvári Egyetemen is

Megállapodott a Kaposvári Egyetem és a Magyar Labdarúgó-szövetség arról, hogy a hallgatók a „Játékvezetés a labdarúgásban” elnevezésű tárgyat is választhatják a jövőben.

Debrecen, Nyíregyháza, Pécs és Zalaegerszeg után ötödikként a kaposvári felsőoktatási intézménnyel született meg az együttműködés. Az első ilyen jellegű kurzus szeptemberben indul a Kaposvári Egyetemen, amelynek közel 3000 hallgatója van. A képzési hátteret a Magyar Labdarúgó Szövetség, a tárgyi feltételeket az egyetem biztosítja.

Dr. Vörös Tamás címzetes egyetemi docens és Szilvási József korábbi FIFA-játékvezető volt az ötletgazda, a Kaposvári Egyetem vezetése támogatta az ötletet, az MLSZ JB pedig természetesen azonnal a kezdeményezés mellé állt.

Bízom abban, hogy a képzés is hozzájárul majd a somogyi labdarúgás újbóli felemelkedéséhez – jegyezte meg prof. dr. Szávai Ferenc rektor.

Köszönettel tartozunk a Kaposvári Egyetemnek a lehetőségért. Hatalmas dolog, hogy az intézmény teljes mellszélességgel az ügy mellé állt. Örömteli tény, hogy az elmúlt időszakban két és félszeresére nőtt a labdarúgó csapatok száma hazánkban, viszont ehhez nincs elegendő minőségi játékvezető, ezért is fontos a kurzus – állapította meg Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke, az MLSZ JB elnöke Puhl Sándor és Hanacsek Attila, az MLSZ JB alelnökei társaságában.

A szövetség eltökélt célja a játékvezető utánpótlás biztosítása. A választható tárgy keretében a hallgatók az elméleti alapokat tanulják meg, a gyakorlati képzés és a sikeres vizsga után válhatnak játékvezetővé.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS