Balaton Kupa: a döntőt vette célba a női válogatott

2017. július. 27., 13:19   |    

Balaton Kupa: a döntőt vette célba a női válogatott

Női A-válogatottunk ötödik nekifutásra szeretne bejutni a balatonfüredi Balaton Kupa döntőjébe. Ehhez pénteken 17.30-tól a szerbeket kell legyőznie.

A Balaton Kupát 2013-ban rendezte meg első alkalommal a szövetség, azóta minden nyáron pályára lép a füredi stadionban a magyar női válogatott. A lebonyolítás az első kiírás óta nem változott: az első játéknapon az elődöntőket játssza le a négy résztvevő csapat, a második játéknapon pedig a helyosztókat rendezik meg.

Az első három évben a szlovákok diadalmaskodtak, tavaly a fehéroroszok vitték haza a győztesnek járó serleget Balatonfüredről. Az eddigi négy kiírás során a magyar válogatott nem tudta megnyerni elődöntős párharcát, így legjobb eredménye a bronzérem a viadalról, ezen szeretne változtatni idén Markó Edina együttese. Változás, hogy idén hivatalos FIFA-játéknapokon rendezik meg a torna mérkőzéseit, ezért a legtöbb légiósra számíthat hétvégén a szakmai stáb, de néhány hiányzónk azért lesz a tornán, Jakabfi Zsanett, Vágó Fanni, Zágor Bernadett, Szarvas Alexandra és Szőcs Réka sem tudta vállalni a szereplést.

A pénteki elődöntőben, 17.30-tól a szerb válogatott lesz a mieink ellenfele, míg a másik ágon, 15.00-tól Fehéroroszország-Románia találkozót rendeznek. Tavaly a bronzéremért rendeztek magyar-szerb mérkőzést, akkor 0-0-ás döntetlent hozott a 90 perc, a tizenegyesrúgásokat a vendégek nyerték meg. Tavaly novemberben Telkiben is megmérkőzött egymással a két együttes, akkor a mieink háromszor is hátrányba kerültek, de végül nagy hajrával 4-3-ra győzni tudtak.

A magyar keret hétfő óta készül együtt Balatonfüreden, a játékosok az edzések mellett túl vannak egy gyorsasági állóképességi felmérésen, és természetesen videóelemzéssel is készültek a pénteki mérkőzésre.

- A játékosok klubjaiknál a felkészülés harmadik hetében járnak, ezért érthetően még nincsenek csúcsformában, de a megfelelő hozzáállásnak, mentalitásnak köszönhetően a közös edzések végére egyre jobb állapotba kerültek a kerettagok - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina. - A szerbek több Magyarországon játszó játékossal, erős kerettel érkeznek. Novemberben, Telkiben változatos, fordulatos, gólgazdag mérkőzést nyertünk meg ellenük 4–3-ra. Azóta többször megnéztük a meccs felvételét, látjuk, hol követtünk el olyan hibákat, amelyeket ki kell javítani. Bár felkészülési mérkőzésről van szó, ugyanazt mondom, mint a Ciprus-kupa előtt: ezekre a meccsekre úgy kell készülnünk, úgy kell játszanunk, mintha világbajnoki selejtezők volnának. Sajnos, most is lesznek hiányzóink, nem lesz velünk, akikkel általában a kezdőcsapatban számolok. Ezzel együtt célunk, hogy négy év után végre a döntőben játszhasson a magyar válogatott, de természetesen a közelgő világbajnoki selejtezőkre fókuszálunk. Ősszel erős csapatok ellen lépünk pályára, a védekezés és a középpályás védekezés gyakorlására biztosan lesz alkalmunk Balatonfüreden, és erre szükségünk is lesz, ha az őszi feladatokra gondolunk.

A magyar válogatott kerete a 2017-es Balaton Kupára

Kapusok

Németh Júlia (Ferencváros)
Bíró Barbara (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)

Védők

Szeitl Szilvia (Ferencvárosi TC)
Tóth Alexandra (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Tóth Gabriella (SV Werder Bremen)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Tálosi Szabina (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)

Középpályások

Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC)
Nagy Lilla (MTK Hungária FC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Csiszár Henrietta (Leverkusen)
Nagy Ágnes (Ferencvárosi TC)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)
Magyarics Zoé (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória)
Csányi Diána (MTK Hungária FC)

Csatárok

Zeller Dóra (TSG 1899 Hoffenheim)
Németh Loretta (Apollon Ladies FC)
Rácz Zsófia (PSV Eindhoven)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS