Nagyot hajrázott a Vidi, nincs már hibátlan csapat az OTP Bank Ligában

2017. július. 30., 20:37   |    

Nagyot hajrázott a Vidi, nincs már hibátlan csapat az OTP Bank Ligában

A Ferencváros 5-0-ra legyőzte a Mezőkövesdet, a Vasas a Puskás Akadémia ellen nyert 2-0-ra, a Videoton FC nagyot hajrázva dolgozta le kétgólos hátrányát, és ért el 2-2-es döntetlent az Újpest ellen.

Videoton FC-Újpest FC 2-2 (0-1)
Gólszerző: Scsepovics 86., Hadzic 88., ill. Nagy D. 7., Nagy D. 70.

Az európai kupaporondon egyedüli magyar csapatként versenyben álló Vidi kissé fáradtan kezdett, az Újpest pedig kihasználta ezt, egy védelmi hibát követően már a 7. percben vezetést szerzett: Nagy Dániel lőtt távolról a hálóba (0-1). A hazaiak nem találták a meccs ritmusát, kevés helyzetet tudtak kialakítani a szünetig. A fordulás után valamelyest feljavult a hazaiak támadójátéka, de a 70. percben egy szép akció végén Nagy Dániel megduplázta az újpesti előnyt (0-2). Úgy tűnt, az Újpest három ponttal távozik Felcsútról, de a hajrában előbb Scsepovics, majd Hadzic fejelt a hálóba egy-egy szöglet után, így alakult ki a 2-2-es végeredmény.

Vasas FC-Puskás Akadémia FC 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Burmeister (41.), Kulcsár T. (75.)

Az első félidőben a felcsútiak kapusának, Hegedüs Lajosnak sokkal többször kellett védenie, mint a másik oldalon Lubos Kamenárnak, mert a Vasas többet támadott, veszélyesebb volt a kapura, és a játékrész hajrájában Felix Burmeister fejesével meg is szerezte a vezetést. A második felvonás elején ígéretes helyzeteket alakítottak ki a vendégek, de egyiket sem tudták kihasználni, a 75. percben pedig Kulcsár Tamás eldöntötte a Vasas javára a mérkőzést. Az izgalmas hajrában szépíthetett volna a Puskás Akadémia, ám ekkor sem tudott betalálni.

Ferencváros-Mezőkövesd 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Moutari (9., 26.), Varga R. (29., 53. - az elsőt 11-esből), Böde (90.)

A zöld-fehér együttes az első játékrészben húsz perc alatt háromgólos előnyt dolgozott ki, elsősorban Moutari vezérletével, aki két találata mellett kiharcolt egy büntetőt is, amelyet Varga Roland váltott gólra. A különbséget a második félidőben tovább növelve, magabiztosan diadalmaskodott a hazai együttes, Varga akcióból (egy hatalmas védelmi hiba után) is gólt szerzett, majd Böde Dániel állította be az 5-0-ás végeredményt.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS