U17: a hajrában egyenlítettünk a horvátok ellen

2017. július. 31., 19:21   |    

U17: a hajrában egyenlítettünk a horvátok ellen

A magyar válogatott kétszer is egyenlített a horvátok ellen a Telki Kupa második játéknapján, és 2-2-es döntetlennel zárta a dorogi találkozót.

A Telki Kupa szombati első játéknapja nem a nagy gólokról marad emlékezetes, a magyar-cseh és a horvát-szlovák mérkőzés is 0-0-ás döntetlent hozott. A második játéknapon a mieink ellenfele a horvát együttes volt, a találkozót Dorogon rendezték meg.

Az időjárás extra nehezítést jelentett a csapatok számára, de a játékosok becsületére legyen mondva, hogy a mérkőzés iramán nem látszott a rekkenő hőség. Kiegyenlített mezőnyjátékot hozott az első negyedóra, a 15. percben a mieink előtt adódott az első igazán komoly lehetőség, de ez kimaradt, és az ellentámadásból a horvátok legveszélyesebb játékosa, Antonio Marin egy csel után a balösszekötő helyéről kilőtte a bal alsó sarkot (0-1). A folytatásban a magyar válogatott uralta a játékot, és a 26. percben gólt eredményezett mezőnyfölénye: egy szépen kidolgozott helyzet végén Kiss Bence lőtt 14 méterről a léc alá (1-1).

Az egyenlítés után is többet kezdeményezett a magyar válogatott, de a horvátok minden támadásában benne volt a gólveszély, így mindkét oldalon kialakult 2-3 komoly lehetőség, ezekből azonban nem született gól, 1-1-gyel mentek pihenőre a csapatok.

DSC_0028|

A szünetben Szélesi Zoltán három helyen változtatott csapatán, de a második félidőt a horvátok kezdték jobban, és két kihagyott helyzet után az 52. percben Tomislav Krismanic a keresztlécről a gólvonal mögé pattanó lövésével visszavették a vezetést (1-2). A magyar válogatott újabb cseréit követően kiegyenlítődött a játék, de támadásban egyre több hibával játszott a csapat, és a sok játékmegszakítás miatt a meccs irama is visszaesett. A hajrához közeledve elsősorban rögzített játékhelyzetekből veszélyeztettünk, és egy ilyen szituáció végén sikerült megszereznünk az egyenlítő gólt is: egy jobb oldali szöglet után Lakatos Benjámin a hosszú oldalról fejelte vissza a labdát a bal alsó sarokba (2-2). A négyperces hosszabbítás végéig nem született újabb gól, 2-2-re végződött a találkozó.

- Az első negyedórában elégedett voltam a játékunkkal, a kapott gól után azonban visszaestünk, bátortalanul futballoztunk. Visszapasszokkal, oldalpasszokkal próbáltuk építeni a támadásainkat, éppen az a határozottság hiányzott a játékunkból, amit kértem a mérkőzés előtt. A második félidőben sem javult a játékunk, a cserék sem tudtak sokat lendíteni a játékunkon. A futballisták szíve azonban a helyén volt, és a hajrában úgy is megszerezték az egyenlítő gólt, hogy ezúttal nem ment nekik a játék - mondta a mérkőzés után Szélesi Zoltán az mlsz.hu-nak.

A másik mai mérkőzésen a csehek 0-2-ről felállva 5-2-re legyőzték a szlovákokat, a mieink szerdai ellenfelét. Az utolsó játéknapon mindkét mérkőzést Telkiben rendezik, a cseh-horvát találkozót 15.15-től, a szlovák-magyart 17.30-tól.

Magyarország-Horvátország 2-2 (1-1) Magyarország: Ásványi Balázs - Lakatos Benjámin, Körmendi Kevin (Mogyorósi Viktor, 55.), Varju Benedek (Sitku László, 41.), Kalmár Olivér - Nyíri Vince (Földi Botond, 55.), Nyári Patrik - Kiss Bence (Papp Marcell, 41.), Múcska Viktor (Irimiás Gergő, 55.), Cipf Dominik (Bukta Csaba, 41.) - Tóth-Gábor Kristóf (Burai Erik, 55.)
Gólszerző: Kiss Bence 26., Lakatos 80., ill. Marin 15., Krismanic 52.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS