U17: Győzelemmel, veretlenül zártuk a Telki Kupát

2017. augusztus. 02., 19:20   |    

U17: Győzelemmel, veretlenül zártuk a Telki Kupát

Burai Erik góljával 1-0-ra legyőztük a szlovákokat a Telki Kupa zárnapján, így két döntetlennel és egy győzelemmel zártuk a viadalt.

A magyar válogatott két döntetlennel a háta mögött várta a Telki Kupa utolsó mérkőzését, a szlovákok elleni összecsapást, amely előtt kiderült, hogy csak nagy különbségű győzelemmel lehet esélyünk a tornagyőzelemre, a horvátok ugyanis 4-1-re legyőzték a cseheket kora délután.

Az első perceket elnézve nem tűnt lehetetlennek, hogy összejön a többgólos győzelem, Cipf Dominik kétszer is ziccerbe került, de mindkét befejezést elrontotta. Ezt követően a szlovákok percei következtek, Ásványi Balázsnak az első félidő végéig két bravúrt is be kellett mutatnia. A szünetig nem született gól, és a hibák viszonylag magas számán volt elsősorban érezhető, hogy sokat kivett a játékosokból az első két mérkőzés, és az egész héten tomboló hőség.

A második félidőt a magyar válogatott kezdte jobban, és az 50. percben góllá érett a fölénye, egy bal oldali szöglet után Burai Erik fejelt a hálóba (0-1). A 74. percben Tóth-Gábor Kristófot rántották le a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőből a sértett a jobb kapufát találta el, ahonnan a labda kifelé pattant. A hátralévő időben egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, nem született újabb gól, a magyar válogatott 1-0-ra nyert, és öt ponttal zárta a viadalt.

A torna után rendezett díjátadón olimpiai bajnokunk, Dunai Antal adta át a díjakat: az aranyérmet az ötpontos horvátok vitték haza, az ezüstérem az ugyancsak ötpontos magyar csapaté lett, a bronzérmet a csehek vehették át. A torna gólkirálya a cseh Ladislav Krobot lett négy találattal, a legjobb kapusnak járó díjat a magyar csapatot erősítő Ásványi Balázs vehette át.

- Több pozitívuma is volt ennek a mérkőzésnek, hiszen amellett, hogy egy nagyon jó szlovák csapatot sikerült legyőznünk, a torna végére úgy érzem, egymásra talált a válogatott és a szakmai stáb, valamint a játékosoknak sikerült levetkőzniük azt a fajta görcsösséget, ami az előző találkozón még jellemezte a játékunkat - mondta a mérkőzést követően Szélesi Zoltán szövetségi edző. - Veretlenül zártuk a viadalt, és bár gólkülönbséggel a második helyre szorultunk, az én szememben holtversenyben az első lett a csapat, ehhez ezúton is gratulálok minden játékosnak. Természetesen még messze van az ideálistól a játékunk, van tere a fejlődésnek, de jó úton járunk, és bízom benne, hogy az Eb-selejtezőket megelőző utolsó mérkőzéseinken, a lengyelországi Syrenka Kupán újabb lépést tesz majd előre a csapat.

Szlovákia-Magyarország 0-1 (0-0)
Magyarország: Ásványi Balázs - Lakatos Benjámin, Varju Benedek (Nyári Patrik, 41.), Körmendi Kevin (Földi Botond, 41.), Papp László (Kalmár Olivér, 59.) - Nyíri Vince, Irimiás Gergő - Cipf Dominik (Papp Marcell, 68.), Burai Erik (Kiss Bence, 68.), Bukta Csaba (Múcska Viktor, 81.) - Tóth-Gábor Kristóf
Gólszerző: Burai 50.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS