Lezárult a vizsgálat az elhunyt játékvezető ügyében

2017. augusztus. 07., 08:36   |    

Lezárult a vizsgálat az elhunyt játékvezető ügyében

Pénteken, Miskolcon 54 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Komlósi Lajos amatőr játékvezető.

Az MLSZ az egész magyar labdarúgó közösség nevében együttérzését és részvétét fejezi ki a sportember családjának, barátainak, kollégáinak és Borsod-Abaúj-Zemplén megye valamennyi sportszerető polgárának.

A tragikus halálesetet követően az MLSZ a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság tájékoztatását kérte a sportközvéleményt megrázó haláleset körülményeinek tisztázása érdekében. A jelentés elkészült, amelynek alapján az alábbi tények rögzíthetőik:

Az MLSZ B.-A.-Z. Megyei Igazgatóságának Játékvezető Bizottsága – továbbiakban JB -, a 2017/18 évad őszi idényére, 2017. augusztus 4-6. közötti időpontra tervezte a játékvezetők részére megtartandó fizikai és elméleti tesztet, valamint összetartás keretében az oktatások, továbbképzések, különböző előadások megtartását.

A JB úgy határozott, hogy az összes borsodi játékvezetőnek - megyei I-II-III osztály vezetői és asszisztensi keretbe sorolt személynek - egy közös tesztet és tábort szervez, azonos körülményeket biztosítva így minden tesztelőnek, és egyenlő feltételeket mind a fizikai, mind az elméleti teszt, valamint az oktatások és továbbképzések tekintetében.

A JB a tábor tervezett időpontjáról 2017. június 19-én döntött, a szervezés ekkor indult. A fizikai és elméleti tesztek, valamint a tábor időrendjét a JB határozta és szervezte meg. A fizikai teszten több csoportban 117 fő vett részt. Valamennyi, a teszteken résztvevő játékvezető biztosítással rendelkezett, amelyet az MLSZ kötött számukra.

A teszt előtt minden játékvezető köteles volt bemutatni, illetve leadni a JB felé érvényes sportorvosi engedélyét. Komlósi Lajos érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkezett, amelyet az előírásoknak megfelelően be is mutatott. A játékvezető a 2017 tavaszi idényben sérülést jelentett, nem vezetett mérkőzést, elmondása szerint térdműtéten esett át.

A fizikai teszt a kiadott tervezetnek megfelelően és meghirdetett időpontokban került megrendezésre reggel hét és tizenkét óra között. A felmérés reggel fél nyolckor, 22 fokban kezdődött el, az utolsó csoport 33 fokban futott. A szervezők minden futam előtt szóban felhívták valamennyi résztvevő figyelmét arra, hogy a melegre való tekintettel vagy bármely más egészségügyi okból lehetősége van elhalasztani vagy megszakítani a tesztet, és egy későbbi időpontban teljesíteni a távot. (Egy játékvezető élt is ezzel a lehetőséggel, kérte, hogy egészségügyi okokból később teljesíthesse a tesztet, egy másikuk pedig megszakította futását.)

Az utolsó csoport számára, amelyben Komlósi Lajos is rajthoz állt, a legkisebb terhelést jelentő 2400 méteres (6x400m) folyamatos, szintidő nélküli futás volt előírva. Komlósi Lajos, az előírt teszt utolsó fázisában a futását megszakította, térdfájdalomra hivatkozva. Őt a jelen lévő egészségügyi személyzet azonnal ellátásban részesítette, azonban állapota rohamosan romlott, és a helyszínen lévő szakemberek, illetve a kiérkező mentők minden erőfeszítésük ellenére sem tudták az életét megmenteni.

A fentiek alapján megállapítható, hogy a JB megyei munkatársai az elvárható alapossággal és körültekintéssel szervezték meg, és bonyolították le a szakmai programot.

Az MLSZ és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság osztozik elhunyt játékvezetője hozzátartozóinak fájdalmában, Komlósi Lajos családjának erkölcsi és anyagi támogatást nyújt.

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS