Baghy Csaba a tavalyi BL-döntő visszavágóját vezette

2017. augusztus. 11., 13:17   |    

Baghy Csaba a tavalyi BL-döntő visszavágóját vezette

A FIFA-kerettag strandlabdarúgó-játékvezetőnek mozgalmas a nyara.

Ez évben az eddiginél több férfi és több női csapat indulhatott a BL-ben, a férfiaknál a selejtezőből juthatott tovább néhány együttes a főtáblára. A kvalifikációs meccseket a főesemény előtt tartották a portugáliai Nazaréban, így összesen 10 nap alatt 175 mérkőzést rendeztek meg. A 26 játékvezető között egyedüli magyarként Baghy Csaba kapott szerepet. Később tagja lehetett a szűkített keretnek az egyenes kieséses szakaszban, és a tavalyi olasz-ukrán döntő visszavágóján is fújhatta a sípot a homokban (végül büntetőkkel az ukránok mentek tovább a címvédő ellen). A hölgyek küzdelmében a színvonalas angol-lengyel negyeddöntőt dirigálta. A záróértékelésen a szervezők és az instruktorok kiemelték, hogy a játékvezetői csapat nagy mértékben segítette munkájával az esemény sikerét.

A siófoki Beach Soccer U21 Talent Cup elnevezésű nemzetközi tornán Legeza Lászlóval ketten reprezentálták a magyar játékvezetőket. Mivel a torna döntőjét a válogatottunk játszotta, így bíróinktól a bronzmérkőzés lehetett a maximum, rájuk bízták a spanyol-lengyel párharcot.

Utána Baghy Csaba visszatért Nazaréba, amely ezúttal a sportág Bajnokok Ligája után az EBSL (Euro Beach Soccer League) egyik selejtező állomása volt. A szakág Európa-bajnokságán egyik játékvezetője volt a telt házas presztízsütközetnek, a svájci-portugál csatának. A litván kollégájával nagyon jól kézben tartották a meccs irányítását, amelyet a ráadásban szerzett Madjer-góllal nyertek meg a luzitánok.

Az országos büki edzőtábor után Ausztria volt az úti cél. Ismét Legeza Lászlóval utaztak a négy csapatos linzi tornára, majd augusztus elején a magyar strandfoci-bajnokság hajrájába kapcsolódtak be. A strandfoci mellett a futsalban is élvonalbeli kerettag Baghy Csaba nagypályán szakaszhatárhoz érkezett: a Szeged-Békéscsaba találkozón debütált az NB II-ben asszisztensként.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS