Merkantil Bank Liga: Kisvárdára látogat a Gyirmót

2017. augusztus. 18., 18:34   |    

Merkantil Bank Liga: Kisvárdára látogat a Gyirmót

A nemzeti ünnep miatt szombaton rendezik a Merkantil Bank Liga negyedik fordulójának mérkőzéseit. A játéknap rangadója a Kisvárda és a Gyirmót találkozója.

KISVÁRDA MASTER GOOD–GYIRMÓT FC GYŐR
(Kisvárda, 17. 30)

A hazaiak a feljutásra esélyeshez méltóan rajtoltak, noha éppen az első meccsük, a Mosonmagyaróvár elleni hazai 3-3 sikerült a vártnál gyengébben. Azóta győztek az ETO ellen Győrben és otthon a Zalaegerszeggel szemben. A tavasszal még az élvonalban szerepelt Gyirmót Tatabányán 1-1-gyel kezdett a Budaörs ellen, majd látványos játékkal kiütötte a ZTE-t. Utána ellenben, különösen a különbséget tekintve, nagyon meglepő vereséget szenvedett otthon a Nyíregyháza ellen (0-3).

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–CEGLÉDI VSE
(Mosonmagyaróvár, 17.30)

A hazai csapat még veretlen, s ezt elsősorban a Kisvárdán elért, bravúros döntetlenjének köszönheti. A Siófok elleni győzelem és a csákvári döntetlen papírforma-eredménynek is mondható. A Cegléd már kétszer kikapott, a Szeged 2011 és az MTK is 2-1-re verte meg. Az (egykori) vasutasok a harmadik fordulóban a Soproni VSE legyőzésével javítottak helyzetükön. A CVSE a legutóbbi öt idegenbeli bajnoki meccsén csupán egy pontot szerzett.

SOPRONI VSE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Sopron, 17.30)

A Sopron még nyeretlen a bajnoki idényben, Siófokon és a Cegléd ellen Albertirsán kikapott, otthon a Csákvár ellen egy pontot szerzett. A hazai mérlege továbbra is gyenge, az elmúlt egy évben csupán két bajnoki mérkőzését nyerte meg otthon, a 2016–2017-es idény végén. A Békéscsaba otthon meglepő vereséggel rajtolt az újonc Kazincbarcika ellen, de azóta másik arcát mutatja. Fölényesen nyert Gyulán a Szeged 20111 ellen, megismételve tavasz végi sikerét, majd otthon döntetlent játszott az MTK-val. Vendégként április 30. óta veretlen. A csabaiaknak nagyon megy a Sopron ellen, a legutóbbi öt meccsüket, helyszíntől függetlenül, kapott gól nélkül megnyerték. A Sopron bajnoki meccsen még soha nem szerzett pontot a lila-fehérek ellen.

SZEGED 2011–GROSICS AKADÉMIA–SZOLNOKI MÁV FC
(Gyula, 17.30)

A két csapat közül vitathatatlanul a szolnoki rajtolt jobban, egy győzelemmel és két döntetlennel áll. A Dorog és a Kazincbarcika ellen is 0-0-ra végzett a Tiszaligetben, ellenben legyőzte idegenben a Soroksárt. A Szeged pályaválasztóként súlyos vereséget szenvedett a Békéscsabától, kikapott Óbudán a Váctól is, ellenben az első fordulóban, ugyancsak vendégként győzött Albertirsán a Cegléddel szemben. Pályaválasztóként a legutóbbi 11 hónapban csak a Vácot és a Nyíregyházát gyűrte le, még március-áprilisban.

KAZINCBARCIKAI BSC–BUDAFOKI MTE
(Tiszaújváros, 17.30)

A két újonc közül a barcikaiak kezdtek jobban, győztek Békéscsabán, majd pályaválasztóként a Vác ellen, a harmadik fordulóban pedig elvittek egy pontot Szolnokról. Hét pontjuknál több csupán a Nyíregyházának van, eddig a legkevesebb gólt kapták, mindössze egyet. A Budafok a középmezőnyben áll, mindegyik eredményfajtából egyet írhatott a neve mellé. A Nyíregyházától kikapott a rajton, utána legyőzte a Dorogot, majd döntetlent játszott a Soroksárral.

SOROKSÁR SC–BUDAÖRS FC
(Dabas, 17.30)

Mind a két csapat kétpontos, ebből következően még nyeretlen, egy vereséggel. A Soroksár a Vác és a Budafok ellen vendégként szerzett egy-egy pontot, pályaválasztóként kikapott a Szolnoktól. Csupán két gólt kapott, de még ennél is kevesebbet, egyet szerzett. A Budaörs két nehéz meccsel rajtolt, otthon pontot szerzett a Gyirmót ellen, majd kikapott Nyíregyházán. A harmadik fordulóban döntetlent játszott tatabányán a Doroggal. Tavaly ősszel a Soroksár 5-0-ra megnyerte az idénybeli hazai mérkőzését a Budaörs ellen, a rivális tavasszal, Tatabányán 4-2-vel vágott vissza.

DOROGI FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Dorog, 17.30)

A nyírségiek szenzációs rajtot vettek, eddig mindhárom mérkőzésüket megnyerték, közben az előző idényben még az OTP Bank Ligás Gyirmótot is kiütötték idegenben. Kilenc szerzett góljuk kiemelkedő. Négy ponttal van többjük, mint tavaly az első három forduló után, pedig akkor sem rajtoltak rosszul, az első kilenc fordulóban csupán hét pontot veszítettek. A Dorog még nyeretlen, a Szolnoktól és a Budaörstől idegenben pontot szerzett, a Budafoktól otthon kikapott. Február 19. óta nem játszott olyan hazai bajnokit, amelyen mindkét csapat szerzett gólt.

ZALAEGERSZEGI TE FC–BFC SIÓFOK
(Zalaegerszeg, 19.00)

A ZTE számára az eddigieknél csak jobb jöhet, a csapat az utolsó helyen áll. Az ETO FC elleni hazai döntetlen után kikapott két, a feljutásban reménykedő csapattól, a Gyirmóttól és a Kisvárdától. A 270 játékperc alatt még nem szerzett bajnoki gólt. A Siófok győzelemmel rajtolt otthon a Soproni VSE ellen, de azóta kikapott a Mosonmagyaróvártól, majd otthon az ETO-tól. Egyetlen szerzett góllal áll. A ZTE a legutóbbi két hazai meccsét fölényesen megnyerte a Siófok ellen.

WKW ETO FC GYŐR–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Győr, 19.00)

A győriek az első fordulóban döntetlent játszottak Zalaegerszegen, a harmadikban nyertek Siófokon, ám közben, otthon, 3-1-re kikaptak a Kisvárdától. A Csákvár hazai vereséggel 81-2) kezdett az MTK ellen, majd döntetlent játszott Sopronban és otthon a Mosonmagyaróvár ellen is. Szoros mérkőzéseken van túl Vendégként az elmúlt egy évben csak a SZEOL ellen, Szegeden nyert, még tavaly ősszel. Ugyanakkor a legutóbbi négy idegenbeli bajnokijából hármon szerzett pontot.

MTK BUDAPEST–VÁC FC
(Hidegkuti Nándor Stadion, 19.00)

A kék-fehérek eddig két győzelemmel és egy döntetlennel állnak, a Csákvár és a Cegléd ellen 2-1-re nyertek, Békéscsabán 0-0-ra végeztek. A Vác döntetlennel kezdett a Soroksár ellen, aztán kikapott Kazincbarcikán, majd a harmadik fordulóban, pályaválasztóként, Óbudán 1-0-ra megverte a Szegedet. Nem jó az idegenbeli mérlege, február 19. óta nyeretlen, kilenc meccsen csupán három pontot szerzett, három szerzett góllal.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS