Futsal: Nehéz a dolga a kapitánynak

2017. augusztus. 22., 11:18   |    

Futsal: Nehéz a dolga a kapitánynak

Az Eb-selejtező play off előtt álló férfi futsalválogatott kecskeméti edzőtáborában jobbnál jobb teljesítménnyel próbálják felhívni magukra a figyelmet a bő keret tagjai.

A férfi futsalválogatott játékosai szép emlékeket őriznek a legutóbbi Eb-selejtező play off párharcról, két éve emlékezetes körülmények között, egy utolsó másodpercben szerzett találattal sikerült kivívni a továbbjutást a románok elleni, debreceni visszavágón. Most ismét egy rájátszásos párharc dönt az Eb-részvételünkről, idén az a lengyel válogatott jelenti az utolsó akadályt az Eb-re vezető úton, amely tavasszal a spanyolok ellen elért bravúros, 1-1-es döntetlennel harcolta ki a selejtező rájátszásában való szereplést. A lengyelekkel vívott eddigi 24 mérkőzésünk felét megnyertük (köztük a legutóbbi, tavaly őszi összecsapást a Visegrádi Négyek Tornáján), míg riválisunk hatszor diadalmaskodott ellenünk, de az örökmérlegnél többet mond el az esélyekről, hogy az elmúlt években rendre kemény, szoros meccseket vívott egymással, vagyis hasonló játékerőt képvisel a két együttes.

A párharcot megelőző felkészülés hajrájára fordulva Sito Rivera szövetségi kapitány Kecskeméten tart egyhetes edzőtáborozást a válogatottnál számításba vett játékosoknak. Ezúttal 24-en kaptak meghívót a spanyol szakembertől, két légiósunk, Dróth Zoltán és Harnisch Ákos viszont csak közvetlenül a tétmeccsek előtt csatlakozik a csapathoz. A keretben a tavaszi, bakui Eb-selejtezőn szereplő tapasztalt játékosok mellett fiatal futsalosok is bizonyítási lehetőséget kaptak, és a legtöbben élni is tudtak ezzel az eséllyel, Sito Riverának komoly fejtörést okoz majd, hogy kikkel vágjon neki az Eb-részvételről döntő két mérkőzésnek.

- Alaposan megnehezítik a dolgomat a játékosok, rengeteg kiváló teljesítményt láttam az eddigi edzéseken - mondta az mlsz.hu-nak Sito Rivera a hétfő esti gyakorlás után. - Nagyon jó látni, hogy mindenki példás hozzáállással készül, és a maximumot adja annak érdekében, hogy be tudjon kerülni a szűk keretbe. A játékosok két hónapos pihenő után érkeztek meg az összetartásra, ezért a formájuk még nem tökéletes, de napról napra egyre jobbak lesznek, és biztos vagyok benne, hogy a felkészülési időszak végére mindenki megfelelő állapotba kerül. A lengyelek egy hónappal korábban elkezdték a két meccsre való felkészülést, ezért ebből a szempontból jelenleg előttünk járnak, az a feladatunk, hogy kemény munkával eltüntessük ezt az előnyüket. Riválisunkat jól ismerjük, és saját tapasztalataink, valamint a megszerzett videófelvételek alapján is látszik, hogy nagyon erős ellenfél vár ránk szeptemberben, amelyben több kiváló képességű futsalos is szerepel, ugyanakkor meggyőződésem, hogy csapatom, ha mindkét találkozón tudása legjavát adja, képes lesz kiharcolni az Európa-bajnoki szereplés jogát.

A play off első mérkőzését szeptember 12-én, 18.00 órától Miskolcon rendezik, a visszavágót szeptember 26-án, az észak-lengyelországi Koszalinban játsszák le. A miskolci mérkőzésre már megkezdődött a jegyek árusítása, jelenleg a Ticket Express két fővárosi irodájában (TEX Syma, TEX Bálna) lehet megvásárolni azokat, szeptember 7-től pedig Miskolcon, a Jégcsarnokban is megválthatóak a belépők, 1000 forintos egységáron.

A kecskeméti edzőtáborozáson résztvevő keret:

Kapusok:

Tóth Gyula (ETO FC Győr)
Alasztics Marcell (ETO FC Győr)
Tihanyi Csaba (Berettyóújfalu)
Matkovics Gábor (Bőny)

Mezőnyjátékosok:

Dávid Richárd (ETO FC Győr)
Klacsák Bence (ETO FC Győr)
Vas Ádám (ETO FC Győr)
Trencsényi János (Berettyóújfalu)
Gál István (Berettyóújfalu)
Rábl János (Berettyóújfalu)
Harmati Tamás (Berettyóújfalu)
Vattamány Dávid (Ferencváros)
Fekete Róbert (Dunaújváros)
Horváth Norbert (Dunaújváros)
Németh Péter (Dunaújváros)
Hosszú Ádám (Dunaújváros)
Pál Patrik (Dunaújváros)
Komáromi Péter (Ferencváros)
Horváth Benedek (Ferencváros)
Birinyi Balázs (Ferencváros)
Bita László (Dunakeszi)
Öreglaki Norbert (Haladás)
Szeghy Szabolcs (Aramis)
Nagy Imre (Nyírgyulaj)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I: Folytatódott a Kecskemét sikersorozata
Bajnokságok / Kupák
Pontot rabolt az éllovastól a Szeged, nyert a Vasas és az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nyert a DVSC és az MTK, döntetlen az Üllői úton

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS