OTP Bank Liga: Bódival még hibátlan a Debrecen

2017. augusztus. 28., 09:27   |    

OTP Bank Liga: Bódival még hibátlan a Debrecen

A Vasas hazai bajnoki mérkőzésen először szerzett három gólt 2017-ben. Simon Krisztián 2014. november 8. után szerzett ismét gólt az OTP Bank Ligában. Király Gábor az itthoni élvonalbeli pályafutása során harmadszor kapott hazai bajnokin öt gólt. A Budapest Honvéd tizenegy veretlen bajnoki találkozó után nem szerzett pontot. Bódi Ádám visszatérése óta csak nyer a Debrecen. A Ferencváros április 15. óta tizenhárom bajnoki találkozót játszott, ezeken csak kétszer szenvedett vereséget, mindkétszer a Videoton ellen, a Pancho Arénában. A Videoton 14 ponttal áll, hat mérkőzést játszva. Tavaly hét pontja volt a hatodik forduló után. A hetedik forduló érdekességei.

VASAS FC–PAKSI FC 3-1 (2-1)
Gólszerzők: James (22.), Gaál (41.), Hangya (97.), illetve Bartha (45.)
– Bár a Diósgyőr ellen vereséggel kezdte a Vasas a hazai szereplését, a legutóbbi három meccsén hét pontot gyűjtött pályaválasztóként. Tavasszal az egész félszezonban nem szerzett ennyit.
– A piros-kékek hazai bajnoki mérkőzésen először szereztek három gólt 2017-ben. 2016 végén a Diósgyőrt verték meg 3-0-ra.
– Michael Oenning együttese három nyeretlen találkozó után győzött ismét.
– Manjrekar James az első bajnoki gólját érte el a Vasas játékosaként. Korábban, 2015. február 28-án, még a Pécsi MFC tagjaként szerzett már gólt az OTP Bank Ligában.
– Gaál Bálint május 13. óta először szerzett bajnoki gólt. Hangya Szilveszter a mostanit megelőzően mindössze egy gólt lőtt az élvonalban, 2016. április másodikán, az Újpest ellen.
– A Paks másodszor kapott három gólt ősszel idegenbeli bajnoki mérkőzésen, a Mezőkövesdtől 3-2-re kapott ki.
– Csertői Aurél együttese a Vasas elleni, tavaszi, újpesti 3-0 óta vendégként négy mérkőzésen egyetlen pontot szerzett. A Ferencvárossal játszott döntetlent a Groupama Arénában.



BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDFŐ–ÚJPEST FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Simon K. (63.)
– Az Újpest győzelemmel ünnepelte a 3000. élvonalbeli bajnoki találkozóját.
– A lila-fehérek először nyertek vendégként az idényben, április 22. óta el volt az első idegenbeli bajnoki győzelmük.
– Nembojsa Vignjevics csapata minden fordulóban szerzett eddig gólt a 2017–2018-as idényben.
– A hosszú sérülése után a nyáron külföldről hazatért Simon Krisztián 2014. november 8. után szerzett ismét gólt az OTP Bank Ligában.
– A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő másodszor nem szerzett gólt, s kapott ki 1-0-ra pályaválasztóként. A harmadik hazai meccsén kiütötte a Diósgyőrt.
– Horváth Ferenc újonc legénysége sorozatban a harmadik mérkőzésén nem szerzett pontot.
– A balmazújvárosiak csak egy góllal szereztek kevesebbet, s eggyel kaptak többet az újpestieknél az első hét fordulóban, mégis fele annyi szerzett ponttal állnak.



DIÓSGYŐRI VTK–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Forgács (73.), Ugrai (93., 11-esből), illetve Cseri (57.)
– A két csapat tavaszi, ugyancsak debreceni 1-1-es döntetlene után eúttal a DVTK nyert, a 93. percben szerzett góllal. Most nem volt szerencésje a Mezőkövesdnek, amely az első fordulóban hajrágóllal győzte le ugyanebben a stadionban a Debreceni VSC-t.
– Bódog Tamás csapata hét forduló alatt harmadszor változtatott számára pozitívan az eredményen az utolsó pillanatokban. A Honvéd (2-2) és a Puskás Akadémia (2-2) ellen Vela, most Ugrai volt a főszereplő.
– A Diósgyőrnek ez volt az első hazai győzelme az idényben.
– Forgács Dávid a hatodik, Ugrai Roland a hetedik diósgyőri játékos, aki gólt szerzett az OTP Bank Liga 2017–2018-as idényében. A csereként beállt hátvéd a második élvonalbeli mérkőzésén szerzett fontos gólt. Ugrai az előző idényben öt gólt szerzett diósgyőri mezben.
– A Mezőkövesd az első két fordulóban győzött, azóta ellenben csupán egy pontot gyűjtött.
– A nyáron Kisvárdáról érkezett Cseri Tamás élete első élvonalbeli gólját lőtte.
– Radványi Miklós együttese négy idegenbeli mérkőzésen van túl, ezekből csak a Ferencváros ellenin nem szerzett gólt.



SWIETELSKY HALADÁS FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 1-5 (1-1)
Gólszerzők: Kovács L. (16.), illetve Molnár G. (39.), Knezevic (53., 66., az elsőt 11-esből), Diallo (81., 90.)
– A Puskás Akadémia csapata, amióta túljutott az első négy fordulóban az előző idény legjobb négy csapata elleni mérkőzésén, három forduló alatt hét pontot szerzett.
– A felcsúti együttes 2015 áprilisa óta először tudott győzni két egymást követő élvonalbeli bajnokin.
– A Puskás Akadémia a története során először szerzett az élvonalban egy mérkőzésen öt gólt. Négyig már háromszor is eljutott (2015 novemberében a Vasas ellen idegenben is egyszer), de a mostani a rekord.
– Molnár Gábor két, Josip Knežević és Ulysse Diallo három-három gólnál tart a bajnoki idényben.
– A Haladás 2001. szeptember 21-én, az MTK ellen kapott legutóbb öt gólt az élvonalban bajnoki mérkőzésen.
– Király Gábor az itthoni élvonalbeli pályafutása során harmadszor kapott hazai bajnokin öt gólt, az első kettő egy 1995. augusztusi, Vác elleni 2-5, a második egy 1995. szeptember 15-i, BVSC elleni 1-5 volt. Utóbbi különösen rossz emlékű mérkőzés a számára.
– Mészöly Gézának vezetőedzőként ez volt a 300. élvonalbeli mérkőzése.



BUDAPEST HONVÉD–DEBRECENI VSC 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Eppel (58.), illetve Tőzsér (27. - 11-esből), Bódi (63.), Jovanovics (91.)
– A Budapest Honvéd tizenegy veretlen bajnoki találkozó után nem szerzett pontot.
– A kispestiek a Bozsik Stadionban először szenvedtek bajnoki vereséget a Videoton elleni, 2016. szeptember 24-i találkozó óta.
– Erik van der Meer együttese először szerzett „csak” egy gólt a bajnoki idényben. Eppel Márton a negyedik gólját szerezte, ezúttal (is) Davide Lanzafame átadásából.
– A Bp. Honvéd, hazai bajnoki találkozón, 2015. augusztus 2. óta először kapott három gólt. Akkor is a Debreceni VSC volt az ellenfél (3-3).
– A Debrecen a legutóbbi két fordulóban (a Vasas és a Honvéd ellen) hét gólt szerzett, s hat pontot gyűjtött. Ezt megelőzően legutóbb április elején győzött kétszer egymás után.
– Tőzsér Dániel a legutóbbi két fordulóban három gólt szerzett.
– Bódi Ádám visszatérése óta csak nyer a Debrecen. A korábbi válogatott játékos egyébként a mostanit megelőzően legutóbb 2016.
április 23-án, a Diósgyőr ellen, a Nagyerdei Stadionban szerzett gólt az OTP Bank Ligában.



VIDEOTON FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Pátkai (12.), Scsepovics (49.), Stopira (83.), illetve Priskin (89.)
– A vasárnap este fél nyolckor kezdődött mérkőzés a világító berendezés hibája miatt fél tizenegy után ért véget.
– A két a forduló előtt még veretlen közül már csupán a Videoton szerzett minden fordulóban pontot. A székesfehérváriak az előző idény utolsó fordulójában, Kispesten kaptak ki legutóbb az OTP Bank Ligában.
– Három hónap alatt a Ferencváros két bajnoki meccset játszott Felcsúton a Videoton ellen, az összesített mérleg 0 pont, 2-7-es gólkülönbség. A zöld-fehérek legutóbb 2015 decemberében nyertek bajnoki meccset a Videoton ellen.
– A Videoton 14 ponttal áll, hat mérkőzést játszva. Tavaly hét pontja volt a hatodik forduló után. A Ferencváros tízpontos, hét meccs után – szemben a tavalyi tizennégy pontos rajttal.
– Thomas Doll együttese április 15. óta tizenhárom bajnoki találkozót játszott, ezeken csak kétszer szenvedett vereséget, mindkétszer a Videoton ellen, a Pancho Arénában.
– A Ferencváros a legutóbbi négy idegenbeli bajnokiján nyeretlen maradt, mindössze két pontot szerzett.
– Pátkai Máté a negyvenegyedik gólját szerezte az élvonalban, de az elsőt a mostani idényben és az elsőt a Ferencváros ellen. Marko Scsepovics, aki gólja mellett két gólpasszal is kitűnt, a harmadik góljánál tart az OTP Bank Liga 2017–2018-as szezonjában. A legutóbbi három bajnokiján kivétel nélkül szerzett gólt. Az első és az eddigi utolsó magyarországi bajnoki gólját is a Ferencvárosnak lőtte. Stopira az eddigi tíz NB I-es góljából hármat a Ferencváros ellen ért el. A századik NB I-es mérkőzését játszó Priskin Tamás a második gólját rúgta a bajnoki idényben, a mostanit megelőzően 2015. március elsején, még a Győri ETO játékosaként talált a Videoton kapujába.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS