Bernd Storck: Fel akarunk nőni a szurkolók bizalmához

2017. október. 24., 11:22   |    

Bernd Storck: Fel akarunk nőni a szurkolók bizalmához

A szövetségi kapitány támadó szellemű magyar válogatottat szeretne a pályán látni a csütörtöki, lettek elleni vb-selejtezőn (Groupama Aréna, 20.45).

A magyar válogatott szerda este megtartotta a csütörtöki, lettek elleni vb-selejtezőt megelőző utolsó edzését, majd hivatalos sajtótájékoztatóját. Bernd Storck szövetségi kapitány elmondta: Márkvárt Dávidot leszámítva mindenki egészségesen, jó formában várja a mérkőzést. 

- Nagyon fontos az előttünk álló két mérkőzés, mert tudjuk, hogy mindkét találkozón sok szurkoló lesz a stadionban, mi pedig szeretnénk teljes mértékben kiszolgálni őket - fogalmazott Bernd Storck. - Napok alatt elkeltek a portugálok elleni meccs belépői, és már alig van jegy a lettek elleni selejtezőre. Úgy gondolom, elsősorban a múltbeli mérkőzéseknek köszönhető a szurkolóink már-már megható kitartása, támogatása, ha össze akarom foglalni, mi a legfontosabb most számunkra, azt mondhatom, hogy mi ehhez a megtisztelő bizalomhoz szeretnénk felnőni, ezt szeretnék meghálálni a szurkolóknak. Ennek megfelelően nagyon várjuk a találkozót, és megígérhetem, mindent beleadunk, hogy megörvendeztessük a közönségünket. A csapat pontosan tudja, mit kell tennie, mindent elterveztünk, felkészülten várjuk a meccset, nem érhet meglepetésként ellenfelünk taktikája sem. 

A vendégek várt játékáról szólva a kapitány elmondta: egy masszív, jól védekező ellenfélre van kilátás. 

- Nem volt sok időnk a közös edzésekre, nagyon sok taktikai elemet nem lehetett begyakorolni, ezért már az összetartás előtt igyekeztünk felkészíteni a játékosokat a ránk váró feladatokra. A lettek öt védővel játszanak, roppant defenzív játékot képviselnek, még a portugáloknak is nehéz volt feltörniük a védelmüket. Oda kell figyelnünk az átmeneteikre, a kontráikra, mert ebben erős lehet az ellenfelünk. Offenzív játékot várnak tőlünk, mi ennek megfelelően támadó szellemben lépünk pályára, és elsősorban a gólszerzésre törekszünk majd - fogalmazott Bernd Storck. 

Gulácsi Péter, a válogatott kapusa elmondta: a múlttal már nem foglalkozik, a profi sportban előre kell tekinteni, így tesz most a csapat is. 

- Örülünk, hogy telt ház előtt játszhatunk, megpróbáljuk magunk mellé állítani a szurkolókat, és támadó szellemben kezdeni a mérkőzést. A lettek az első mérkőzésen pontrúgásokból és kontrákból voltak veszélyesek, hasonlóra számítunk tőlük most is, és ezek alapján felkészültünk a várható játékukra - mondta az RB Leipzig kapusa. 

A sajtótájékoztatón szintén résztvevő Varga Roland kiemelte: voltak hullámvölgyek a karrierjében, és nagyon örül, hogy ezeket maga mögött hagyva ismét a válogatott keret tagja lehet, szeretné jó teljesítménnyel meghálálni a bizalmat. 

A szerdai edzés fotógalériája: 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS